Genç Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen tarafından Karaman’da “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi adı altında iftar yemeği düzenlendi. Proje kapsamında yıl içinde okutulan kitaplar sonucunda yazılan kompozisyonların ödül töreni iftar eşliğinde yapıldı.

Sultan Kasrı’da düzenlenen programa, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, daire müdürleri, sendika üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“43 BİN ÖĞRENCİYİ KİTAP VE ÖĞRETMENLE BULUŞTURDU”

Programda konuşan Genç Memur-Sen Karaman İl Başkanı Cihat Pınarcı, “Ağırlıklı olarak ADEM Öğrenci Topluluğumuz ile üniversitede yürüttüğümüz faaliyetlerimize bu yıl kitap okuma, anlama ve yazma seferberliği başlatarak ortaöğretim kurumlarımız' da dahil edip faaliyet alanımızı genişlettik. "İlim 9 irfan ve hikmet yolunda şuurlu gençlik düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüşen Genç Memur-Sen'in "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi benimsemiş olduğu mücadele kültürünün bir tezahürdür. Genç Memur-Sen bir okuldur. Bu okulun çok özel öğrencileri, öğretmenleri vardır. Bu mektep bizleri kendi ruhumuza kavuşturan, her hareketimizin ahlaki değeri olduğunu hatırlatan, temiz yürekler yetiştiren, her ferdimizi milletimizin tarihi ile buluşturan, vicdanlarımıza her an Allah'ın huzuruna çıkacağımızı aşılayan bir mekteptir. Oku emrinin muhatabı olarak kadim medeniyetimize katkı sunacak olan "Bir Bilenle Bilge Nesil" projemizi Karaman’da ortaöğretim kurumlarımızda başlattık ve bu dönemi nihayete erdirdik. Türkiye'de 81 ilde uygulanan projemiz yaklaşık 43 bin öğrenciyi kitap ve öğretmenle buluşturdu.

“Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi Aliya gibi bilgelerini, Fatih gibi çağ açıp çağ kapatan liderlerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Gençler bu ülke için beklenendir, umuttur. Genç modernizmin bize dayattığı makam, mevki, şöhret, hırs ve benzeri bütün putçuluğu deviren adamdır. Kendi medeniyet tarihimizden hareketle kurulacak yeni medeniyet hamlemizin fatihleridir.” dedi.

“BEN GELECEĞE YÖNELİK UMUTLANIYORUM”

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Çakırcı’da, yeni neslin kitap okuyor olmasının son derece kıymetli bir şey olduğunu söyleyerek, şunları ifade etti;

“Projenin ilk aşamasına şahit olduğumda çok heyecanlanmıştım. Gelecek nesillere dokunan bir proje. Şimdi onun meyvesini görüyor olmak ve onun emektarları ile bir arada bulunuyor olmaktan son derece memnunum. Biz İslam medeniyeti olarak son 2 asırdır irtifa kaybediyoruz. Bu irtifayı kaybetmemizin asıl sebebi ise bilgi üretememizden kaynaklanıyor. Oysa biz İslam medeniyeti olarak yüzyıllara damga vurmuş, dünyaya adalet getirmiş, insanlığa öncü olmuş bir medeniyetken, maalesef son 200 yılda bir karanlığa doğru yol aldık. Gerçekten çok üzüntü verici, hüzün verici bir sürece doğru yol aldık. İşte tamda burada bizim yeniden silkelenip, yeniden kendimize gelmemiz gerekiyor. Bunun yolu da okumak ve okutmaktan geçiyor. Biz yeniden ayağa kalkmak istiyorsak, İslam medeniyetini yeniden inşa etmek istiyorsak tek yolumuz bilgi üretmektir, bunun yolu da okumaktan geçmektedir. Ben geleceğe yönelik umutlanıyorum.”

AK Parti Karaman Milletvekili Şeker’de, 15 Temmuz öncesine kadar gençlerin sanal dünyada yaşadığını sandıklarını belirterek, “Biz insana yaptığımız yatırımın ne kadar önem olduğunu tekrar düşünüp, milli, öz değerlerimize tekrar dönemiz lazım. Dünyadaki arena çok geniş ve zorlu bir savaş veriyoruz. Buradaki arenada eğer gücünüz varsa ülkenizde o zaman içinde rahat yaşayan insanlar olur. Eğitime vereceğimiz önem yüzyıllarımızı kurtaracaktır.

15 Temmuz öncesine kadar biz gençlerin ne kadar toplumdan bağımsız olduğunu, kendilerinin bir sanal dünyada yaşadıklarını sanıyorduk. Ama 15 Temmuz’da gördük ki 33 tane gencimiz daha 25 yaş altında canını şehit olarak verebilmeyi, ülkesi adına topun, tüfeğin, silahın altına yatmayı göze alabildiğine şahit olduk. Biz gençlerimizle gurur duyacağız ve onların dünyadaki nadir gençler olduğunu zihinlerimizde, gönüllerimizde hissedeceğiz.” şeklinde konuştu

Ödültörenine katılanlara teşekkür eden Karaman Memur-sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir: “Bir Bilenle Bilge Nesil projemizi Karaman’da lise öğrencilerimiz arasında başlattık. Türkiye’de 81 ilde uygulanan projemiz sayesinde binlerce öğrenciyi nitelikli kitaplarla buluşturduk. Bu projenin asıl amacı öğrencilerimize nitelikli okuma becerisini kazandırabilmek, oluşturan gruplarla kitap tenkidi yapabilmek ve okuduğunu yorumlama kabiliyetine sahip olabilmelerini sağlamaktır. Bizce okumaktan daha mühim bir husustur ne okuyacağını bilmek ve neyi nerede arayacağını ve de nerede bulacağını bilmek. Biz bir eğitim sendikası olarak okumanın bireyi ve toplumu dönüştürebildiğinin farkında olarak çalışıyoruz. Salt ücret sendikacılığı değil toplumumuza milletimize ülkemize geleceğimize ve gönül coğrafyamıza karşı sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki özgürlüğümüzü kaybedersek ekmeğimizi de kaybederiz. Bu bizim aynı zamanda medeniyet anlayışımızın bir tezahürüdür. Rabbim bu milleti yere düşürmeye çalışanlara, kutlu yürüyüşünü durdurmaya çalışanlara fırsat vermesin. Ayrıca üniversitemizde gönül insanı ve fikir adamı, Türkiye’nin fikri mayasının oluşmasında önemli bir emeği olan Fethi Gemuhluoğlu’nun Dostluk Üzerine kitabıyla ilgili deneme yarışması düzenledik. Bu vesileyle bu Ramazan ikliminde sizlerle birlikte olmaktan, beraberce iftar etmekten mutlu olduk. Sağolun varolun. Sözlerime Yunus Emre’nin şu dörtlüğüyle son veriyorum:

Okumaktan mânâ ne

Kişi Hakk'ı bilmektir

Çün okudun bilmez isen

Ha bir kuru emektir   ”dedi

Konuşmanın ardından projeye katılan öğrencilere ödülleri verildi.