Ayşegül Karaoğul kampanya ile ilgili yaptığı açıklanmada; “Bir plastik kapak ile ortopedik engelli birinin kendi başına hareket etmesini, özgürce istediği yere gidebilmesini, alışveriş yapabilmesini, gezmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz…

İçtiğiniz su şişesinin ya da damacanasının, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmayarak sizler de engelli vatandaşlarımızın özgür kılınmasına yardımcı olabilirsiniz.

Karaman Hizmet-iş Sendikası Engelli Komitesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile ortak olarak yürüttüğümüz bu kampanyada toplanan kapakların geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelirin tamamı; şu anda akülü ve manuel tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen binlerce kişiyi hayatla buluşturacak.

Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpte kaybolup giden bu plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapmanız gereken Kurum Müdürlüklerine ve Okullara bıraktığımız üzerinde HİZMET-İŞ ve TOFT LOGO bulunan kutulara kapakları bırakmak.

KAPAKLAR NASIL SANDALYEYE DÖNÜŞÜYOR?

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılarak, göndericinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içerisindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına yine tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılır.

Bir iyilik yarışında daha el ele verelim Karaman” dedi.