İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 15 numaralı kararı Başyayla Kaymakamlığının resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı.

Yayınlanan karar şöyle:

Hıfzıssıhha Kurulu Kaymakam V. Muttalip Çetin başkanlığında, aşağıda isim ve imzaları bulunan üyelerin katılımı ile Kaymakamlık toplantı salonunda toplanmıştır.

İlçemiz Büyükkarapınar Köyünde koronavirüs vakalarının artması sebebiyle, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltmak amacıyla sosyal izolasyonu tesis edebilmek adına bir sonraki karara kadar aşağıda belirtilen kararların alınması uygun görülmüştür.

1- Büyükkarapınar Şehit Nuri Başpınar İlkokulunda yüz yüze eğitimin sonlandırılıp uzaktan eğitime geçilmesine, köyde bulunan kıraathanelerin ve mesire alanlarının kapatılmasına, toplu yapılan etkinliklere(söz, nişan vb.) ara verilmesine, vatandaşların dışarıda bir araya gelmelerinin yasaklanmasına,

2- Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Oy birliği ile karar verilmiştir.”