Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve emekli öğretmen Yüksel Yılmazer ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti. Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan çalışmalar, sosyal, kültürel faaliyetler ve projeler konusunda misafirlere bilgilendirmelerde bulundu.

Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve emekli öğretmen Yüksel Yılmazer daha sonra Lütfi Elvan Kongre Merkezinde düzenlenen programda öğrencilerle buluştu.

Programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yaptı. Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve emekli öğretmen Yüksel Yılmazer’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Misafirlerimiz öğrencilere hayat tecrübelerini paylaşıp tavsiyelerde bulunacak. Öğrencilerimizin hayata hazırlanmasında ve geleceğine ışık tutmasında örnek teşkil edecek program olacağından eminim. Bizleri kırmayıp buralara kadar gelen ve tecrübeleriyle öğrencilerimizin hayatına yöne verecek Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve emekli öğretmen Yüksel Yılmazer’e çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bugüne gelmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve emekli öğretmen Yüksel Yılmazer öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencileri selamlayarak konuşmasına başlayan Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İmam Hatip Okullarının tarihsel sürecini ve imam hatip okullarının toplumdaki yeri ve önemini anlattı. İmam hatip okullarının vizyonu, misyonu ve amaçlarından bahseden Hüseyin Yorulmaz imam hatip okullarının açılmasında öncülük eden Mahmut Celaleddin Ökten’in örnek hayatını ve yapmış olduğu faaliyetleri anlattı. Yazar Yorulmaz, kitaplarında hayatlarını anlattığı Erdem Bayazıt, Aliya İzzetbegoviç, Necip Fazıl Kısakürek ve Tevfik İleri’nin örnek çalışmaları ve hatıralarından öğrencilere kesitler sundu.

Emekli öğretmen Yüksel Yılmazer ise 80 yaşında olduğunu ve öğrencilerle buluşma nedenini ifade ederek, “Sizleri hayata sağlam adımlarla ilerlemeniz ve rehberlik edebilmek için bugün buradayız. Öğretmenliğimi öğrencilerle çeşitli illerde buluşarak bu yaşıma rağmen hala ilk günkü heyecanla devam ettiriyorum. Sizler bizim emin geleceğimizsiniz. Geleceğimiz ne kadar sağlam ve karakterli olursa ülkemizin geleceği de o kadar sağlam olur. İmam hatip öğrencisi olmak demek aşkla icra ettiği milli ve manevi değerlerine bağlı insan olmak demektir. Bu bilinçle hayata hazırlanın ve topluma örnek kişiler olun” ifadelerini kullandı.

Yüksel Yılmazer öğrencilik, öğretmenlik ve yöneticilik yıllarına ait yaşamış olduğu anılarını paylaştı.

Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve emekli öğretmen Yüksel Yılmazer programlarına okullarda gerçekleştirdikleri öğrenci buluşmalarıyla devam etti.