Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan KAREV Başkanı Veli Bozkır:

“2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır.

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin dünya beşeriyetine ortak bir değer olarak takdim edilmesi ve ülkemize bir daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının, “Bizim Yunus” olarak anılması ek olarak Yunus Emre’nin mirası olan Türkçe’nin öneminin vurgulanması amacıyla “Dünya Dili Türkçe” adıyla yurt genelinde ve dışında bir kampanya düzenlenmesi 2021/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile uygun görülmüştür.

Karaman’ın hem Türk Dilinin Başkenti hem de Yunus Emre’nin memleketi olması hasebiyle Karaman Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı’nın (KAREV) girişimleri, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün katkılarıyla “Bizim Yunus” hatıra paraları bastırılmıştır.

700. ölüm yıldönümünde Yunus Emre’yi anma ve yıldönümü anısına bastırılan hatıra paralarının tanıtımı amacıyla düzenlenecek törene teşrifleriniz bizleri onurlandıracaktır” dedi.