Sulama kanalında boğularak hayatını kaybeden Salih Mahmut (8) ile Enes Atmaca (11) kardeşler için Ayrancı ilçesinde cenaze namazı kılındı. Merkez Camisindeki cenaze namazına İlçe Kaymakamı, çocukların ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 3 çocuğundan ikisini birden kaybeden baba ise namaz sırasında güçlükle ayakta durabildi.

Kılınan namazın ardından iki kardeş Ayrancı mezarlığında yan yana toprağa verildi.

-OLAY
Olay, dün saat 15.45 sıralarında Ayrancı ilçesine bağlı Sarayköy'de yaşandı. Köyde oturan Salih Mahmut (8), Enes (11) ve Hamza Atmaca (8) kardeşler, çalışmaya giden anne ve babası tarafından sabah teyzelerine bırakıldı. Üç kardeş diğer bir arkadaşlarıyla birlikte köye 500 metre uzaklıkta olan sulama kanalının yanına gitti. Burada oyun oynayan kardeşlerden 8 yaşındaki Salih Mahmut biranda dengesini kaybederek 1.5 metre derinliğindeki beton sulama kanala düştü. Kardeşinin düştüğünü gören abisi 11 yaşındaki Enes de suya girerek gözden kayboldu. Salih Mahmut’un ikiz kardeşi olan Hamza ve yanlarındaki arkadaşları hemen köye giderek ailelerine haber verdi. Bunun üzerine köylüler kanalda hemen çocukları aramaya başlarken, bir taraftan da durum jandarma, AFAD ve sağlık ekiplerine bildirildi. Çocuklardan Salih Mahmut’un cansız bedeni düştüğü yerin 100 metre ilerisinde köylüler tarafından bulunarak sudan çıkarılırken, 11 yaşındaki abisi Enes’in cesedi de düştüğü yerden yaklaşık 10 kilometre ilerideki Ambar köyü yakınlarındaki bahçe aralarında bir köylü tarafından bulunmuştu. Yapılan arama kurtarma çalışmalarını Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık da bizzat takip etmişti.
Çocukların babası Veli Atmaca’nın ilçede bir kahvehanede garson olarak çalıştığı, anne Arife Atmaca’nın ise yevmiyeci olarak kiraz toplamaya gittiği öğrenildi.