Mumbai kentinde düzenlenen fuarda Duru Bulgur’da dünyanın bu özel ve renkli ülkesinde Türk Bulgurunu tanıttı, ziyaretçilere lezzet şöleni yaşattı.

Duru Bulgur, yeryüzünün en baharatlı lezzet ülkesi Hindistan’ın Mumbai kentinde Eylül ayında düzenlenen Gıda ve Hotel Ekipmanları Fuarı katıldı. Geniş ürün yelpazesini fuar katılımcıları ile buluşturan Duru, fuarın katılımcılarına Türk bulgurunu tanıtarak birbirinden lezzetli yemekleri tatma fırsatı sundu.

25 eyaleti, 7 bölgesi, 18 başlıca dili, 7 başlıca inanç şekli ile dünyada en çok çeşitliliğe sahip ülkelerden biri olan ve bu muazzam çeşitliliği yemek kültürüne de yansıyan Hindistan’da ilk kez düzenlenen “Fhin - Food and Hotel India” fuarına dünyanın birçok ülkesinden katılım oldu.

Türkiye’nin en büyük bulgur ihracatçısı Duru Bulgur’un fuarda gerçekleştirdiği tadım etkinliğinde bulguru ilk defa tadan Hintliler, bulgurun pişirimi, farklı tarifleri ve lezzetini bir arada görme ve tatma imkanı buldu. Bulgur ile her şey yapılabilir anlayışını benimseyen Duru Bulgur’un bezelyeli bulgur pilavı, kuş üzümlü içli bulgur pilavı, şehriyeli bulgur pilavı, bulgurlu meyve salatası, kısır ve kurrie baharatlı pilavı oldukça beğenildi. Fuarda ayrıca, Başbaşı Bulgur, Pilavlık Bulgur, Köftelik Bulgur, Çiğköftelik Bulgur, Esmer Çiğköftelik Bulgur, Tel Şehriyeli Bulgur, Organik Pilavlık, Organik Köftelik Bulgur, 4 çeşit Duru Dual ve bakliyat ürünleri ile birlikte Duru’nun yeni ürünü Duru Pratik de sergilendi.

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, öncelikli hedeflerinin Türk Bulgurunu tanıtmak ve marka bilinirliliklerini artırmak olduğunu belirterek, “Ülkemizin milli ürünü olan bulguru dünyanın birçok ülkesinde tanıtma misyonunu üstelenen firmamız yapmış olduğu çalışmalarda görevini başarıyla yerine getirmekte ve getirmenin onurunu yaşamaktadır. Bulgur ve markamızın bilinirliği açısından çok verimli bir fuar oldu. Hindistan’da bulunan birkaç distribütör firma ile bağlantılar kuruldu. Genel anlamda çok ilgi gösterildi” diye konuştu.

Tamamen doğal koşullarda, sadece su ve buğday kullanarak özel taş değirmenlerde üretim yapan Duru Bulgur, yeni ülke girişimlerine devam edecek.