Karaman’da vatandaşların bolca tepki gösterdiği TOKİ Bölükyazı Tarımköy Projesinde  9-13 Mayıs tarihlerinde hak sahipleri ve TOKİ arasında sözleşmeler imzalanacak. Karaman’ın gündemini olduça meşgul eden projede hak sahibi olan kişilerin bazı şartları taşımadıkları gerekçesiyle yerel basında yayınlanan haberler sonrası inceleme başlatılarak 265 hak sahibinden 165 kişinin başvurusu iptal edilmişti.

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan’ın da konunun takipçisi olacakları yönündeki açıklamalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ile TOKİ Bölükyazı Tarımköy Projesi hakkında yapılan görüşmeler sonucunda 165 kişinin başvurusu iptal edilirken 89 kişinin konut sahibi olduğuna karar verildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü TOKİ Bölükyazı Tarımköy Projesinde 87 hak sahibiyle 9-13 Mayıs tarihleri arasında sözleşme imzalanacağını duyurdu. Karaman Valiliği’nin resmi internet sayfasında sözleşme imzalanacak 87 hak sahibinin isimleri, konut daire blok numaraları ve sözleşme imzalayacakları tarihler açıklandı.