İl Özel İdaresi’nin, ilçe sınırları içerisinde asfaltlama çalışması yapmamasına gerekçe olarak belediyenin işaret edilmesinin ‘gerçeği saptırmak’ olduğuna dikkat çeken Başkan Boyacıoğlu, “Bu söylemlerin hakikatle uzaktan yakından alakası yoktur’’ dedi.

Başkan Boyacıoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“İlçemiz İl Genel Meclisi Üyelerinin kamuoyuna yansıyan beyanlarında bahsettikleri, ‘Asfalt talebi ile İl Özel İdaresi ziyareti’ doğrudur. Talebimize karşılık belediyemizden 200 bin TL istendiği de doğrudur ve protokol imzalanması görüşü benimsenmiştir. Fakat Belediye olarak hazır olduğumuzu söylememize rağmen imza aşamasına bir türlü geçilememiştir. Dolayısıyla Kazımkarabekir Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında halen resmi bir protokol yapılmamıştır.

Kazımkarabekir Belediyesi olarak imzalandığı ve anlaşma sağlandığı halde miktarı ödenmemiş bir protokol varsa bunun kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Bu tip işlerde ‘Katkı’ ibaresi, bir bütün olarak planlanan işin belirli bir kısmına dair harcamanın yükümlülüğünü üstlenmektir. Hal böyle olunca sağlamadığımızı iddia ettikleri ‘Katkı’ haricinde kalan kısım nerededir? Öte yandan resmi protokol yapılmaksızın asfaltlama hizmetinin görüldüğü bir belediye var mıdır? Meclis üyelerimizin bu konudaki görüşleri de hemşerilerimizce merak edilmektedir. Bu vesileyle İl Genel Meclis Üyelerimize Kazımkarabekir’e sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”