Selamlama konuşmasını yapan Karaman Lisesi Müdürü Hasan Erkan şunları söyledi. “Okulumuzun bütün alanlarda ilk sıralarda yer alması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Mevcut öğrencilerimize rehber olması amacı ile okulumuzdan mezun olmuş kariyer sahibi eski öğrencilerimizi okulumuza davet ediyoruz. Onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Bir önceki kariyer günlerimizde Milli Futbolcu Kazım Nas konuğumuz olmuştu. Bugünkü konuğumuz fotoğraf sanatçısı Feyzullah Tunç oldu. Bizleri kırmayarak davetimize katılan Feyzullah Tunç Beye teşekkür ederim.” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Feyzullah Tunç ulusal ve uluslarası başarılar elde etmiş fotoğraf seçkilerinden oluşan bir sunum yaptı. Başarı hikâyesini şöyle anlattı.

“1988 yılında bu okuldan mezun oldum. Sizin oturduğunuz sıralarda eğitim gördüm. Okula adımı attığım ilk anda anılarım canlandı. Sizlerin yaptığı yaramazlıkları biz de yaptık. Ancak hepsinden bir ders çıkardık. Fotğrafçılığa başladığım zaman hiç bir bilgim yoktu. Ancak başladıktan sonra çevremdeki insanların durum ve davranışları kamçılayıcı etken oldu. Fotoğrafçılığın dünyaya bakış açısıyla ilgili olduğunu öğrendim. Her olaya ve çevreye çok farklı bakabilmeyi öğrendim. Bir ağaca, bir taşa herkesten farklı baktım. Bunun neticesinde çok değerli eserler ortaya koydum. Uluslarası üne sahip dergilerde çekmiş olduğum resimlerim yayınlandı. Bu dergilerde fotoğrafın altında Karaman/Türkiye yazmış olması benim için onur verici bir duyguydu. Yaptığınız işin en iyisini yapmanız temennisiyle hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum. ” dedi.

Okul Müdürü Hasan Erkan’ın çiçek takdimi ile program sona erdi.