Duru Bulgur’un desteği ile gerçekleştirilen sergi, Hollanda’da ikamet eden Ali Yağcı’nın “Yardımcı Ders Afişleri Koleksiyonu” arasından seçildi. “İlkokullar için Yardımcı Ders Afişleri Sergisi” birçok sosyal ve kültürel projeye destek veren Duru Bulgur’un desteği ile Karaman’da açıldı. Sergi ile Karaman’da kurulması düşünülen ve Türkiye’de bir ilk olacak “Karaman İlköğretim Müzesi” çalışmalarına dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Karaman Protokolü ve Duru Bulgur Yöneticileri tarafından Çeşmeli Kilise’de açılışı yapılan sergide, uzun yıllar Türkiye’de okullarda yaygın bir şekilde kullanılan ve tamamen el işi (Naif Resim) tekniği ile çizilen ve karton olmayan büyük boy ince kağıtlar üzerine genellikle çok renkli baskı tekniği ile tasarlanan 150 afiş yer alıyor. İnce ve hassas kağıtlar üzerine basılı olan objeler, zamana dayalı olarak aşırı yorgun olmaları nedeniyle çerçeve içerisine alınarak sergileniyor. 

Çeşmeli Kilise’de yer alacak sergi 24 Mayıs – 29 Ekim tarihleri arasında her gün saat 09.00 / 19.00 arası ziyarete açık olacaktır.