Daha önce bir grup tarafından Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde sosyal deney amacıyla "Sana güveniyorum, sen de bana güveniyorsan sarıl bana" yazısıyla gözleri bağlı ve elleri açık şekilde bir proje gerçekleştirmişti. Avrupa'da başlatılan sosyal deney Türkiye’de birçok şehirde gerçekleşirken, bu kez Karaman’da da yapıldı.

Her gün binlerce insanın geçtiği ve Karaman’ın en işlek yerlerinden biri olan İsmet Paşa Caddesi dönem dönem değişik etkinliklere sahne olsa da bu kez durum biraz daha farklıydı.

“Ben Sana Güveniyorum, Sende Bana Güveniyorsan Sarıl Bana” yazısını boynuna asan bir öğrencisi İsmet Paşa Caddesine çıktı ve kendisine güvenenlerin samimi sarılmalarını bekledi.

Karaman halkı, sarılma deneyine güzel tepkiler verirken, emniyet izni olmadığı için polis ekipleri tarafından sosyal deney sonlandırıldı.

Sosyal deneyi gerçekleştiren Furkan Nebi ile Eren Saraç, Karaman’a farklı bir hava katmak, kardeşliği, güveni sağlamak amacıyla yaptıklarını söyledi. Çok eğlendiklerini dile getiren 2 kafadar, bunun gibi sosyal deneylere devam edeceklerini bildirdi.