Gerçekleştirilen programa, Karaman Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Gençlik Çalışanı olan Ayşe Yağmur Süzer’de katıldı. Programda, dezavatajlı grupta yer alan gençlerin (ekonomik, kültürel, sosyal, kırsal kesimde yaşan vb.) sosyal haklara erişimini kolaylaştıran ve yerel düzeyde yeni yaklaşımlar geliştirmek üzere gençlik çalışanlarının bilgi ve becerilerini geliştirilmesi hedeflendi.

Program çerçevesinde programa katılan gençlik çalışanları, yerel gençlerin sosyal haklara (eğitim, barınma, sağlık, kültür, istihdam, kişisel gelişim vb.) erişimini iyileştirmeyi amaçlayan bir takım gençlik faaliyetlerinin uygulanmasında, Avrupa Konseyi ile yakın ilişki içerisinde olacak ve Avrupa Konseyi ile işbirliği yapacak. Aynı zamanda gençlik çalışmalarının tanınması, kalitesinin artırılması ve erişimin kolaylaşması desteklendi.

“ENTER! Uzun Dönem Gençlik Çalışanlarının Eğitimi” programı Ağustos 2021’den Aralık 2022 yılına kadar devam edecek. Program içerisinde yerelde proje faaliyeti uygulamaları, e-öğrenme faaliyeti, mentörlük, ağ oluşturma fırsatları yer almaktadır. Programın açılış eğitimi Macaristan, Budapeşte’de gerçekleşmiş ve kapanış eğitimi ise Ekim 2022 yılında Fransa, Strasbourg’ta gerçekleştirilecek. Program kapsamında konaklama, yeme-içme, yolculuk masrafları, vize ve PCR testi masraflarının hepsi Avrupa Konseyi tarafından karşılanacak.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği katıldığı bu program sonucunda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ)’nde yer alan KMÜ Gençlik Kulübü Topluluğu ile ortaklaşa, üniversite gençleri için bir dizi faaliyetler bütünü gerçekleştirmeyi planlanıyor. Bu faaliyetler bütünü içerisinde üniversite gençlerinin yaygın öğrenim teknikleriyle yeni girişimcilik becerileri geliştirmesi, gelecek kariyer serüvenini oluşturması, üniversitede sosyal haklarının farkına varmaları, gençlerin uluslararası fırsatları tanımaları ve faydalanmalarını sağlamak yer alıyor.

Daha fazla bilgi için: https://www.coe.int/en/web/youth/-/youth-work-for-all-enter-training-on-access-to-social-rights-for-youth-in-disadvantaged-neighbourhoods