2017 yılında buğdayda kuraklık riskinin TARSİM kapsamına alınması ile ilgili olarak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda çiftçilere yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, teknik personel ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantıda TARSİM Konya Bölge Müdürü Mehmet Halis Yamak tarafından Buğdayda İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası hakkında bir sunum yaptı. TARSİM tarafından 2017 yılında uygulanacak diğer sigorta paketleri hakkında da bilgiler veren Bölge Müdürü Yamak, sunumunun ardından çiftçilerden gelen soruları yanıtladı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ise konu hakkında yapılan açıklamada; “Buğday; başta kuraklık olmak üzere don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı isteğe bağlı olarak güvence altına alınabilecektir.  Kuraklık sigortası 2017 yılı için sadece buğday ürününde daneyi, tohumluğu ve sap unsurunu teminat altına almaktadır. Buğdayda kuraklık sigorta priminin % 60 ı devlet tarafından desteklenmektedir.

Çiftçilerimizin kuraklık sigortası yaptırabilmeleri için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Buğdayda Kuraklık Sigortası için çiftçilerimizin ÇKS bildiriminde buğday ürününü kuru olarak beyan etmesi esastır.

Kuraklık sigortası için son başvuru poliçe tarihi 28 Şubat 2017 olup, bu tarihe kadar yetkili sigorta şirketlerinin acentelerinden herhangi birine başvuruda bulunarak sigorta yaptırılabilecektir” denildi.