Hatice Bağcıoğlu açıklamasında; HAK-İŞ organizasyonluğunda, tüm dünya emekçileriyle birlikte yine 1 Mayıs'ta alanlardayız.

1 Mayıs’ı, hep birlikte, coşkuyla, heyecanla kutluyoruz. Şanlıurfa başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında emekçilerin taleplerini gür bir sesle haykırmak için bu yıl da alanlardayız. HAK-İŞ olarak 2007 yılında kitlesel olarak örgütlenme sürecini başlattığımız taşeron işçilerin kadro mücadelesi için sendikal örgütlülüğünü sağlamak gerektiğini ortaya koymuş ve taşeron şirketlerde çalışan tüm emekçilerin kadro mücadelesini fiilen başlatmıştık. 1 milyona yakın taşeron emekçimiz kadrolu oldu. Geçici ve Mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzatıldı. Hükümetimiz, 1 milyona yakın kamu işçisini kadroya almakla, “Kapitalizme karşı”, “Devlet Küçülmelidir” diyenlere karşı büyük bir meydan okuma gerçekleştirmiştir.

2019 yılında yapılacak olan Kamu toplu iş sözleşmelerinde yüksek enflasyonun dikkate alınmasını, işçilerin ve işçi emeklilerinin yüksek enflasyon karşısında korunmasını talep ediyoruz.

BUGÜN ŞANLIURFA’DA, 81 İLDE VE TÜM TÜRKİYE'DEYİZ, MEYDANLARDAYIZ!

Bizler, haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, insanca hayat adil bir dünya için alanlarda olacağız. Özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik Yeni Türkiye için birlikteyiz. Din, vicdan ve fikir özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hâkim kılınması için alanlarda olacağız.” Dedi.