İngiltere vatandaşı olan Irak kökenli Adam Muhammed, Ağustos 2021'de İngiltere'den yürüyerek Mekke'ye gitmek için yola çıktı. Muhammed, 'Bütün Kötülüklere Karşı Yola Çıkmak' amacıyla başladığı ve 'Barış Yolculuğu' adını verdiği yürüyüşünde Konya’dan Karaman’a doğru geliyor. Onca yolu, içerisinde özel eşyalarını bulundurduğu 3 tekerlekli arabasını ittirerek gelen Muhammed, Karaman’ın Kâzımkarabekir ilçesine ulaştı. Kâzımkarabekir’de biraz ara verdikten sonra Karaman’a doğru yola çıkan Muhammed, Aktekke Caminin bahçesinde konakladıktan sonra tekrar yollara düşecek.

RECEP ŞEKER, TÜRKİYE’YE GİRMESİNDE YARDIMCI OLMUŞTU

Mekke’ye doğru olan yolculuğunda Kapıkule Sınır Kapısında birtakım problem yaşayan, Adam Muhammed için ise Hollanda’da yaşayan Karamanlı Aziz Selçuk'un devreye girmesi için görüştüğü, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker de devreye girdi. Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçen Milletvekili Şeker, sınır kapısındaki problemi çözerek Muhammed’in Türkiye’ye girişinde yardımcı olmuştu.

OTEL KABUL ETMİYOR

'Barış Yolculuğu' adı altında binlerce kilometrelik yolları aşıp gelen Muhammed, konakladığı şehirlerde hiçbir şekilde otelde kalmayı kabul etmiyor. Müsait bulduğu yerlerde 3 tekerlekli arabasının içerisinde konaklayan Muhammed’e Karamanlılar tarafından da ikramlar yapılacağı da öğrenildi.