Bu sene 15'incisi düzenlenecek olan Önder İmam Hatipliler Derneği Kurultayı, Karaman Önder ve Manavgat Önder’in ev sahipliğinde Karaman Belediyesinin katkılarıyla Manavgat’ta gerçekleşecek.

Kurultay hakkında kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Karaman Önder Başkanı Mehmet Sarı, İmam Hatip camiasının bu sene “Bilgi ve Hikmetle” teması etrafında buluşacağını söyledi.

Toplantıda konuşan Sarı, şunları aktardı;

“Türkiye genelinde 550 derneğin başkan ve başkan vekili düzeyinde gerçekleşecek Kurultay’a Bakanlar, Milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkanı, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanları, Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda Bürokrat katılacak.

13-14 Ekim tarihlerinde Manavgat’ta yapılacak kurultayda, “Bilgi ve Hikmetle” teması üzerinde durulacak.

Özellikle “İmam Hatip okullarının Türkiye’nin geleceğinde ki yeri ve önemi, Okul Yönetimi ve STK işbirlikleri, eğitimden beklediğimiz temel değerler, Milli ve manevi değerlerimizin toplumda görünür olması, Nitelikli gelecek için Önder’in yapacağı katkılar” konularında görüş bildirilecek.

Her sene bir tema etrafında yapılan kurultayda #nitelikli gelecek #istikametüzere #samimiyetle temalarında sonra #bilgivehikmetle diyoruz.

Bilenlerin İbn-i Sina gibi, hikmetle seslenenlerin Hoca Ahmet Yesevi gibi, söyleyenlerin Mehmet Akif Ersoy gibi olması gerektiğini düşünerek camiamızı Manavgat’ta ağırlayacağız.”