Başkan Çağlayan mesajında, “15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışladır.

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı sözde asker, milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçladı. Ancak bu hain darbe teşebbüsü Tarihi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti’nin genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yeni bir destan daha yazılarak engellendi.

Aziz milletimizin, tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler, Baş Komutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri karışlarına ölüme meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır.

Her 15 Temmuz’da bunu yeniden görüp, yaşayacaklar, hatırlayacaklar zira biz hep burada olacağız. Biz hep bayrağımıza, milletimize, devletimize sahip çıkmak adına elimizden gelen her ne varsa sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda ülkemiz, devletimiz, vatanımız, ulu çınarlarımızın toprağı uğruna şehit düşenleri rahmet ve minnetle anıyoruz.

O karanlık geceyi bir sözüyle birlikte milletini harekete geçirip aydınlatan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz.

O karanlık gecede kenetlenip nöbetlerini bir an olsun bırakmayan aziz milletimizi en kalbi duygularla selamlıyoruz.

Bir olmayı, birlikte olmayı, iri olmayı, diri olmayı yani “BİZ” olmayı unutmadığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk ve karşımıza çıkacak hiçbir güç olmayacak. Bu mefkure ile yaşamaya, bu mefkureyi yaşatmaya ve gelecek nesillerimize aktarmaya devam edeceğiz.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Unutmamak Unutturmamak için Değerlerimiz Uğruna Türkiye Aşkına 15 Temmuz Saat 20.00’de siz değerli varandaşlarımızı (Aktekke) 15 Temmuz Demokrasi Meydanına Bekleriz” ifadelerine yer verdi.