Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesinin bir yandan fiziki alt yapısı güçlendirilirken öte yandan araştırma ve geliştirme alt yapısı da iyileştiriliyor.

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak açıklama yaparak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tıp Fakültesine 5 milyon TL değerindeki laboratuvarın bütçesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını kamuoyuna duyurdu.

Yapılacak olan laboratuvar, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almalarını, öğretim üyelerinin ise araştırma faaliyetlerine destek olacak.

Çağlayan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

Hem öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim almaları, hem de öğretim üyelerimizin araştırma faaliyetlerine destek olmak için 5 milyonluk laboratuvar kuruyoruz. Cumhurbaşkanımız 5 milyonluk bütçeyi onayladı. KMÜ Rektörlüğümüz alım süreçlerini başlattı. Bir taraftan Tıp Fakültemizin binasını yapmak suretiyle fiziki alt yapısını güçlendirirken, bir taraftan da araştırma geliştirme alt yapısını güçlendiriyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan başta, YÖK Başkanımız Sn. Prof.Dr. Erol Özvar, Karaman Valimiz Sn. Tuncay Akkoyun, KMÜ Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”