Geçtiğimiz Şubat Ayında Karaman AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin önergeleriyle Karaman Belediye Meclis gündemine getirdikleri Aktekke - Karaman Kalesi arasına yapılacak olan 89 bin 709 m2’lik “Karaman Millet Bahçesi” projesi, 15 Haziran 2020 tarihinde olağanüstü toplanan meclis toplantısında karara bağlandı.

Buna göre Karaman Belediyesine ait olan 8 bin m2 alanın tapusunun, Karaman Belediyesi ve ONGUN A.Ş’nin vergi borcuna mahsuben hazineye devredilmesi görüşmeler sonucunda AK Partili Belediye meclis üyelerine Milliyetçi Hareket Partili Belediye meclis üyelerinin de destek vermesiyle karara bağlandı.
Karaman Belediyesi Meclisinin almış olduğu bu kararla ilgili Karaman AK Parti il Başkanı Abidin Çağlayan’ın yaptığı açıklamada; Hepimizin bildiği gibi ülkemizde şehircilik kavramı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla önemli bir boyut kazandı. “Daha çok yeşil alan daha çok ağaç” söylemiyle önemli bir şehircilik geleneği başlatmıştı.

Sayın Cumhurbaşkanımız 2023 vizyonu ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, 81 ile 81 milyon metrekare “Millet Bahçesi” kazandırma hedefi ortaya koymuştu. Bu hedef ve vizyon doğrultusunda, AK Partili Belediye meclis üyelerimizin geçtiğimiz şubat ayında başlattıkları girişimler sonucu geçtiğimiz pazartesi günü Karaman Belediye meclisi önemli bir karar aldı. Bugün İse Karaman adına tarihi günlerden birini yaşadık. Karaman Belediye bütçesinden hiçbir harcama yapılmadan, şehrin tam kalbinde, tarihi ve kültürel doku korunarak içerisinde birçok sosyal etkinlik ve aktivite alanını barındıracak olan 89 bin 709 m2’lik “Karaman Millet Bahçesi” projesinin gerçekleştirilmesi için belediyeye ait olan yaklaşık 8 bin metrekarelik alanın tamamı mahsuplaşma ile hazineye tapu devir işlemi gerçekleştirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’la Ankara’da yüz yüze, salgın sürecinde telefon ve video konferans görüşmelerimizde istişarelerde bulunarak Karaman'ımıza yapılacak yatırımlar ve yardımlar konusundaki destek taleplerimiz karşılanmış oldu.
AK Partinin Cumhur İttifakına verdiği öneme istinaden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un, ittifakın MHP’li Karaman Belediye Başkanı ile yaptığı video konferans toplantısında Karaman’a yapılacak projeler ve destekler konusu istişare edilerek Belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda;
- Arazöz ve mobil cenaze yıkama aracı,
- Cadde ve sokak temizliği için ilaçlama aracı
- Vinçli sistem çöp kamyonu
- Atık getirme ve toplama merkezi kurulumu gibi acil ihtiyaçları için
1.800.000 Türk Lirası,
- Kâzımkarabekir ilçemize, Kazım Karabekir Paşamızın adını yaşatacak olan kültür merkezinin TOKİ tarafından projelendirilip yapılması,
- Millet Bahçesi yapılacak Aktekke - Karaman Kalesi arasındaki alanda yer alan Karaman Belediyesine ait taşınmazların vergi borçlarına mahsup edilmesi,
- Karaman'ımıza ileri Biyolojik Arıtma Tesisi yapılması için İLBANK ve Avrupa Birliği kredisi tahsisi, konularında Karaman ve ilçe belediyelerinin desteklenmesi,
Ayrıca ilimiz adına önemli destek projesinden bir tanesi de belediyenin belirleyeceği il merkezindeki bir alanda, finansman giderlerinin tamamının Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından karşılanacak 40.000.000 Türk Lirası tutarında ‘Kentsel Dönüşüm’’ projesi gerçekleştirilmesidir.

Karaman'ımızın gelişimi ve dönüşümü için Karaman AK Parti teşkilatları olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Karaman ve ilçe belediyelerimizin gerçekleştirileceği projelerin yakın takipçisi ve Ankara’da bakanlar ve ilgili kurumlar nezdinde görüşmelerimizi devam ettirerek belediyelerimizin ve hemşerilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Ben buradan sizlerin aracılığıyla Karaman'ımıza kazandırılacak olan Millet Bahçesi projesi ve diğer yatırımlarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Maliye ve Hazine Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a Karaman Belediye Başkanı Sayın Savaş Kalaycı'ya, Cumhur ittifakı belediye meclis üyelerine, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze, Karaman Defterdarlığımıza ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Karaman’a ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.