Cihannüma Derneği Karaman Şube Başkanı Cahit Suci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Cihannüma Derneğimizin 2015-2016 yılına ait değerlendirme toplantısına hepiniz hoş geldiniz diyor ve hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Değerlendirmeye geçmeden önce şu hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. İstanbul’da Atatürk Havalimanında gerçekleşen terör saldırısını bütün zerratımca lanetliyor ve kınıyorum. Bu terör saldırıları sadece ülkemizi hedef almıyor aslında bütün insanlığı hedef alıyor. Hatırlayın Osmanlı Devletimize ehli salip dört koldan saldırırken bir tanımlama yapmış idi. Bu tanımlama Hasta adam tanımlamasıdır. Ve bu tanımlama ile birlikte onlarca yıl bizde bu tanımlamanın tesirinde kaldık. Adeta hasta olduğumuzu kabul ettik ve bu hasta adam olmanın gereği olan şeye maruz kaldık. Hasta bir insan acizdir ve sağlıklı bir insanın gösterdiği temel fonksiyonları yerine getirmede zafiyet gösterir. Doktor hastaya fikrini sormaz. Teşhisini koyar ve reçetesini yazar. Sabah şu ilacı şöyle içeceksin, öğlen, akşam şöyle içeceksin gibi. Hatta hasta bu konuda fikir beyan etmeye kalkarsa doktordan bir tonda fırça yer. Batının bize bakışı buydu. O ne diyorsa yapacak ve itaat edecektik. Fikrimizin sorulmasını asla talep edemezdik. Çünkü biz hastaydık. Ancak şimdi bir şeyler değişti. Türkiye hasta adam psikozundan vazgeçmeye ve sağlıklı adam gibi düşünmeye başladı. Sağlıklı adam fonksiyonları ortaya koymaya başladı. Dünyanın adaletsiz sistemine, gücü hak gören anlayışına karşı çıkmaya başladı. ‘Dünya Beşten Büyüktür’ dedi. Birleşmiş Milletlerin adaletsiz yapısına, terör devleti İsrail’in zulümlerine yüksek perdeden itiraz etti. Mazlum ve mağdur milletlerin yanında yer aldı. Darbeleri kınayarak milletlerin iradelerine saygı duyulmasını dillendirdi. Yeniden tarih sahnesinde yer alma ve belirleyici olma emareleri göstermeye başladı. İşte bu saldırıların temelinde olan da budur. Ey batı, ey terörü kullananlar, teröre silah sağlayanlar, terörü besleyenler artık bilin ki Türkiye bir hasta adam değildir. Ne yaparsanız yapın artık zulüm düzeniniz yıkılacak, yenilecek ve başaramayacaksınız. 
Değerli basın mensupları ve kıymetli arkadaşlar başarılı bir faaliyet yılı geçirdik. Bu faaliyetleri gerçekleştirirken desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerimize ve katkı ve destek sunan Eğitim-Bir-Sen ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğine teşekkür ediyorum.  
Yaptığımız faaliyetler  
1-Her Pazar Pazar Sabah Namazı Buluşması gerçekleştirilmiştir. Program Kur’an-ı Kerim  tilavetiyle başlamış, hadis sohbeti ile devam etmiş ve yapılan kahvaltı ve dua ile sona ermiştir.
2-Her 15 günde bir Çarşamba günleri İrfan Mektebi Söyleşileri gerçekleştirilmiştir.
3-Her Perşembe dönüşümlü olarak Mesnevi Okumaları ile Düşünceler ve Kavramlar programı gerçekleştirilmiştir.
4-Her Cuma dönüşümlü olarak Diriliş Okumaları ile Şark Hikayeleri programı gerçekleştirilmiştir.
5-Her ay bir sivil toplum kuruluşu ile STK Buluşmaları adıyla bir program gerçekleştirilmiştir.
6-STK’larla işbirliği çerçevesinde ilimiz STK’ları ziyaretleri yapılmıştır.
7-Vafa ziyaretleri kapsamında ilimizde hizmet üretmiş büyüklerimize ziyaretler yapılmış ve onlara medyunu şükran duygularımız iletilmiştir.
8-Ramazan ayında iftar ve sahur programları düzenlenmiştir.
9-Kurum ziyaretleri yapılarak dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.
10-İlimiz STK’ları ile ortak yardım kampanyaları düzenlenmiş ve bu yardım kampanyalarına aktif olarak katılım sağlanmıştır.
11-İlimiz STK platformu üyesi olarak yapılan etkinliklere katılım sağlanmıştır.
12-Karaman İmam Hatipler Birliğinin oluşumuna öncülük yapılmış ve sonrasında yapılan aylık toplantılarla İmam-Hatip Okullarımızın sorunlarının giderilmesine dönük katkı sağlanmıştır.
13-Ülkemizin ve ümmetin sorunları yakından takip edilmiş ve bu konularda yapılan basın açıklamalarıyla kamuoyunun doğru bilgilenmesi sağlanmıştır.
14-İlimiz Genç STK’larının bir araya gelmesi sağlanarak bu konuda ortak çalışma yapılmasına yönelik adımlar atılmıştır.’’ dedi.