Suci yaptığı yazılı basın açıklamasında; “ABD Başkanı yanına aldığı terörist başı Netenyahu ile birlikte yüzyılın barış planı diye adlandırdığı 80 sayfalık paçavrayı şov yaparak bir tiyatro gösterisi ile dünya kamuoyu ile paylaştı. Bu plan yüzyılın barış planı olmadığı gibi yılın, haftanın hatta saatin bile barış planı değildir. Olsa olsa yüzyılın en büyük aldatmacasıdır. Dünyanın gözünün içine baka baka hukuk tanımayan, akıl dışı, vicdan dışı bir planı yüz yılın barış planı diye açıklıyorlar. Bu bir aymazlık, bu bir kandırmaca ve aldatmacadan ibarettir. Açıklanan sözde yüz yılın barış planı Müslümanları hedef alan, aşağılayan, yok sayan, izzeti nefislerini ayaklar altına alan, onurlarını zedeleyen bir kağıt parçasıdır. Müslümanların nazarında zerre kadar bir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu sözde yüz yılın barış planı işgali meşrulaştırmak ve Kudüs’ü terörist İsrail’e peşkeş çekmektir. Yerleşimci adıyla işgale çanak tutmaktır. ABD ve İsrail şunu çok iyi bilmelidir ki Kudüs Müslümanların haremi şerifidir. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Haremi şerife el uzatmak, kırmızı çizgiyi geçmek ve Müslümanların kutsalını çiğnemek ateşle oynamanın da ötesinde bir şeydir. Bu sözde yüz yılın barış planı bir yok hükmündedir. Bu sözde barış planı ‘Topraksız bir halk için halksız bir toprak’ anlayışının bir adımıdır. Filistin halkını yok saymadır. Barış iki taraf arasında yapılır. Bu planda taraflardan birisi yoktur. Filistin tarafı yoktur. Bu nasıl bir barış planıdır.

İsrail arkasına kimi alırsa alsın şunu unutmasın ki İsrail Kudüs konusunda ısrar ettikçe sonunu hızlandıracaktır. İsrail ile Kudüs’ün hiçbir bağı yoktur. Ve Kudüs ısrarı İsrail’in ateşi olacak, onu yakacak ve yok edecektir.

Biz inanıyoruz ki bu peygamber katillerinin, peygamber iftiracılarının, çocuk katillerinin sonu yakındır.

İsrail eğer İslam coğrafyasından kendine ram ettiği satılmış ruhlara güveniyorsa o salamonlar kendilerine fayda sağlamayacaktır. Salamon Suud, BAE ve Mısır yöneticileri nasıl bir yok edilişle yok edileceklerini anlayacaklar ancak firavunun son an yakarışları gibi yakarışları onlara bir fayda sağlamayacaktır. Peygamberin yaşadığı topraklarda yaşayıp, peygambere eza ve cefa çektiren Yahudilerin torunlarıyla iş tutan salamonlar şunu iyi idrak etmeliler ki peygambere sırt dönenler asla iflah olmamışlardır ve olmayacaklardır.

Biz şuna inanıyoruz ki Ebrehe’nin fil ordusu Kabe ısrarında nasıl ki helak oldu İsrail’de Kudüs ısrarında dağılıp parçalanacaktır. Ve bu yakındır.

Tiyatro ile gerçekler birbiriyle uyuşmamaktadır. Adı üstünde sözde barış planıdır. Dünya duysun ki bu sözde barış planı daha açıklandığı ilk anda tarihin çöplüğündeki yerini almıştır.

Yaşasın Kudüs, yaşasın Mescid-i Aksa, yaşasın Filistin” dedi.