Karaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, asfalt ve kaldırım çalışmalarına devam ediyor. Hem şehir merkezinde hem de dış mahallelerde yürütülen çalışmalarda altyapısı tamamlanmış yerlere ağırlık verilirken, geçen seneden yarım kalan bölgelerde de eksiklikler tamamlanıyor. 
    Kirişçi Mahallesi’nde başlatılan çalışmalarda; 41-42 ve 43. Sokakta deforme olan yol ve kaldırımlar ekipler tarafından tamamen kaldırılıyor.  Çalışmalar kapsamında bu sokaklar üzerine modern kaldırımlar yapılacak ve yollar sıcak asfaltla kaplanacak.
    Kaldırım ve yol çalışmaları Hürriyet Mahallesi ve Piri Reis Mahallesi’nde de devam ediyor. Mevsim şartları nedeniyle geçen seneden yarım kalan sokaklar üzerindeki yol ve kaldırımlarda çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor. Kullanılamaz hale gelen üst yapı tamamen kazınıyor. Bu sokaklar üzeride kaldırımlar yenilenecek ve yollar üzerinde sıcak asfalt uygulaması yapılacak. 
    Geçtiğimiz yıl hizmete açılarak Larende Mahallesi ile Sümer Mahallesi’nin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan Gökkuşağı üst geçidine bağlantı sağlayan yeni bir yol açılıyor. Açılan bu bağlantı yolu da asfaltla kaplanacak.