Karaman İl Müftülüğü tarafından "Cami Çocuk Buluşması" programı düzenlendi.

Karaman Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci’nin katıldığı "Cami, Çocuk Buluşması" adlı programda, yaz Kur'an kurslarında ve camilerde eğitim alan öğrenciler ve aileleri, Yeşil Cami’yi doldurdu.

Kurslarda eğitim görüp Kur'an okumayı öğrenen caminin gülleri, düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, dua, hutbe okuma, şiir ve hadis gösterileri ile göz doldurdu.

Programda çocuklara hitap eden Müftü Ketenci, camilerin çocuklarla güzelleştiğini vurgulayarak, “Allah’ın mescitlerine koşarak gelirseniz, işte o zaman bu camiler şenlenecek sizlerle. Bir caminin en güzel şekilde imanı cemaatiyle olur. Bir camide cemaat varsa o zaman o cami mamurdur. Küçük beyler ve hanımlar, biz sizlerde ümit varız. Sizleri yetiştiren hocalara teşekkür ediyorum. Buralara sizleri gönderenleri tebrik ediyorum. Yaz kursunun sonuna geldiğimiz bu zamanda sizlerden, bu millet, bu vatan, bu bayrak ve dini İslam çok şeyler bekliyor. Hepinizin gözlerinde bu ışıldı var. Bu camiyi bu kadar doldurabildiysek elhamdülillah, ben ümit varım. Biz sizleri camilerde görmek istiyoruz. Niçin, Efendimiz (s.a.v) böyle yaptığı için.” dedi.

Daha sonra Ketenci, çocuklara Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatından örnekler vererek, hadis-i şerifler okudu.

Program, yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında il genelinde yapılan yarışmada dereceye girenlere verilen hediye ve dua ile sona erdi.