Kahvaltının ardından söz alan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir; ‘’Böylesine anlamlı ve güzel bir müzik eserinin hazırlanmasında ve ortaya çıkarılmasında emeği geçen başta İngilizce öğretmenleri Muhammed Uğur olmak üzere projeye destek veren herkese teşekkür ederim.  45 farklı mekan ve yerde bu eserin oluşturulması hem karamanımızın tanıtımını hem de Çanakkale gibi önemli bir değerimizi ülke ve Dünya gündemine taşımakla çok önemli bir görevi yerine getirdiğinizi ifade etmek isterim. Karamanımızdan gelecek nesiller adına Türkiye ve hatta Dünyaya önemli bir çığır açtınız. Tekrardan bu eserin oluşturulmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder, Karamanımız için nice projeler gerçekleştirmenizi temenni ederim. ‘’ dedi. 
 Daha sonra söz alan Eğitim Bir-Sen Karaman Şube Başkan Vekili Cahit Suci şunları aktardı; ‘’ Değerli öğrenciler sizler bu eseri oluşturmakla Çanakkale Ruhunun dirliğini İlimizden ülkemize beyan ettiniz. Gelecek nesiller adına endişe etmeyeceğiz artık. Ben bu çalışmayla sizlerde bunu görüyorum. Çanakkale de geçen bir hatıramı sizlere aktarmak isterim. Erzurum lisesinde iken 9 günlük gezilere giderdik. Gezinin biri de Çanakkale idi. 15-20 görevli öğretmenimiz eşliğinde gittiğimiz gezi de tam şehitliğin önünden geçerken Çanakkale Türküsünü okuduk. O an gezi de bulunan herkes gözyaşı içindeydi. Bu başarılı eseriniz ile beni o günlere götürdünüz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sözlerimi bir Çin atasözü ile bitirmek istiyorum. ‘’Bir yıl sonrasının düşünüyorsan pirinç ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. ‘’ Bizim vazifemiz de gayemizde bu kapsamda yüz yıl sonrasını düşünmek ve gelecek güzel nesilleri yetiştirmektir.’’ Dedi.
 Öğrenciler;  Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesinin düzenlemiş olduğu bu kahvaltı programı için yönetime teşekkür ettiler. Gerçekten samimi bir kahvaltı olduğunu dile getirdiler. Öğrenciler; ortaya koydukları bu eserin müzisyeninden yönetmenine kadar ekip çalışmasının bir sonucu olduğunu  ve bu projeyle hedeflerinin Çanakkale ruhunu ortaya koymak ,100 yıl önce yaşanan ve tarihe damgasını vuran savaşta yaşananları genç nesillere aktarabilmek olduğunu söylediler. Çektikleri bu müzik eserinin sadece Türkiye genelinde değil, başta Avrupa olmak üzere 103 ülkede büyük bir ses getirdiğini,  İzlenen sayının da 203 bine ulaştığını ifade ettiler. 
 “Çanakkale İçin Söyle” projesinin mimarlarından olan İrfan Ataseven Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Muhammed Uğur ise, öncelikli olarak konuşmasında kahvaltı programı için Eğitim Bir-Sen Karaman Şube Yönetimine teşekkür etti.  Daha sonra Çanakkale ruhunu ortaya koyan böyle bir projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, farklı mekânlarda gerçekleştirilen bu çalışmanın bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu söyledi. 
 Daha sonra Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir bu başarılı eserin mimarlarını tek tek çağırarak Eğitim Bir Sen Karaman Şubesinin bir hediyesi olan Saat ve Merhum Mehmet Akif İnan hatıra yarışmaları ödüllü eseri olan ‘’Kelebeğin Rüyası’’ hediye edildi.
Karaman Eğitim Bir-Sen Şube Yönetimi olarak bu başarılı eseri sunan değerli öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve projeye desteklerini veren ilgililere teşekkür ederiz.