KARDOF Yönetiminden yapılan açıklamada: "Yine bir pazar günü KARDOF kulüp merkezinde bir araya gelen 19 kişi ile dokuzuncu kez yapacağımız zirve yürüyüşü için Kılbasan'a doğru yola çıktık. Kahvaltı için kahvede verdiğimiz molada yanımızda getirdiğimiz azıklarımızı hep birlikte afiyet ile yedik.

Artık hepimiz zirvede havanın nasıl olacağını düşünürken, başkanımız Fedai Erkocaoğlu bizlere günün anlam ve önemini belirten konuşmasına zaman zaman katkıda bulunanların katılımları ile zirveye ulaştık. Zirvede yaklaşık 60 km hızla esen bir rüzgar ve -10 derece soğuk bir hava bizleri karşıladı. Tüm ekip araç içinde hazırlanıp yürüyüşümüze başladık. Yürüyerek tepenin arkasına geçtiğimiz de Tipi ve soğuk biraz azalmıştı.

Ağaçlar buzdan bir heykel gibi, kayaların 2 metreyi bulan kar altında sivri sivri uçları bize yol gösteriyordu. Krater kenarına iniş yaptığımız dik yamaçta her zaman olduğu gibi kar bembeyaz bir örtü ile bizim kayarak aşağıya ineceğimiz ortam hazırlamıştı. Herkes keyfince çocukluk gününe özlem ile kayarak aşağıya indi.

Burada Şehitlerimizin, Mustafa Kemal Atatürkile silah arkadaşlarının aziz hatıraları huzuru Türk bayrakları ellerimizde başkanımızın konuşması sonrası önce saygı duruşu yaptıktan sonra ve İstiklal Marşı'mızı okuduk. Karlara bata çıka çeşme yanından krater kenarındaki yoldan kah vahşi hayatın ayak izlerini, kah yılkı atlarının krater içerindeki izlerine bakarak Üç Kuyu yol kavşağında bizi bekleyen aracımızın yanına ulaştık.

Burada közde demlenmiş çayımızla birlikte çantamızdaki son azıklarımızı ve yine her sene yaptığımız klasiklerden olan meşhur helva ekmeklerimizi yedik. Artık dönme vakti gelmişti. Ama Üç Kuyu ören yeri, Maden şehri, Binbirkilise ile lahit mezarı Fedai başkanın anlatımları ile gezdik.

Dönüşte yine Kılbasan'da verdiniz çay molası sonrası etkinliğimizi tamamladık. Tüm katılımcılarımıza teşekkürler ederiz. Gelecek etkinliklerimizde buluşmak üzere." denildi.