Başkan Adayı Kalaycı yayınladığı mesajda; “Çanakkale, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, O’nun emriyle pervasızca ölüme giden 57. Alay’ın, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş ve daha nice kahramanların bayraklaştığı ve Türk milletinin yeniden doğduğu muhteşem bir zaferin adıdır.

Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir vatan savunmasının, kanla yazılmış bir destanın ebediyete kadar var olacak ismidir Çanakkale.

Aynı zamanda, Türk milletinin topla tüfekle asla dize getirilemeyeceği gerçeğinin de perçinlendiği bir gündür. Çanakkale Zaferi ile milletimiz yeniden var olmuş, vatanın düşman işgalinden kurtulması için de büyük bir umut olmuştur. Çanakkale cephesinde her şeyini ortaya koymuş, canını vermiş ama vatanını vermemiş, bayrağı yere düşürmemiş atalarımıza minnet borçluyuz. Büyük zaferin yıl dönümünde bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Allah hepsinden ebeden razı olsun. Çanakkale Zaferimizin 104. Yılını kutluyorum. Cenabı Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü bela ve musibetten de muhafaza buyursun” dedi.