Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 42’ncisi düzenlenen Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleşiyor.

Ulusal ve uluslararası katılımın yüksek olduğu sempozyum Kültür ve Turizm bakanlığı, Pamukkale Üniversitesi ICOM, Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile organize edildi. Türkiye’nin dört bir tarafında Türk ve yabancı bilim insanları ve arkeologlar tarafından gerçekleştirilen arkeolojik araştırma projeleri değerlendirilerek, bilim dünyasına tanıtıldığı sempozyumda Karaman merkeze bağlı Alaçatı Köyünde yürütülen ve arkeoloji dünyası tarafından çok iyi tanınan Canhasan höyüklerinin 2021 yılında yapılan ilk arkeolojik araştırma çalışmalarının sonuçları da bu sempozyumda bilim ve arkeoloji dünyasına tanıtıldı.

Kazı başkanlığını Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Baysal tarafından yürütülen bilimsel arkeolojik kazı ve araştırma projesi, bir kez daha arkeoloji dünyasının ilgisini üstüne çekti.

1960’lı yıllarda Dr. French tarafından başlatılan Canhasan kazıları 50 yıl sonra kaldığı yerden devam etmeye ve bilim dünyasıyla birlikteliğini sürdürmeye başladı.

Kazı başkanı Dr. Baysal, Canhasan kazılarının Karaman’ın arkeolojik, turizm ve ekonomik gelişiminde önemli potansiyelini sadece yerelde değil uluslararası platforma taşıyacaklarını, bunun için çok önemli projeler üzerinde çalışmaya başladıklarını vurgulayarak, bu yaz yapacağımız çalışmalara başlamak için sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.