Dün mahkemede hâkimden söz istediği sırada baygınlık geçirerek hayatını kaybeden Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, için bugün Karaman’da öğle namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından gazetemiz yazarı Celal Arslan mikrofonu eline alarak ÇKP Faşist İşgal yönetiminin son kurbanı olan, Doğu Türkistan’ın önde gelen Edip ve Akademisyenlerinden Uygur Türkü Nurmuhammet için de Fatiha okuttu.

1949 Hoten doğumlu Uygur Türkü yazar Nurmuhammet Tohti, Nisan ayında sorgu için evine gelen Çin polislerince gözaltına alındıktan sonra toplama kampına kapatıldığı ve uğradığı kötü muamele sonucu eski ağrılarının tekrarlanarak hastalanmasına rağmen götürüldüğü kampta 70 gün süren gözaltı, sorgu ve işkence sırasında şehit edildiği ortaya çıktı.

Uygur Aktivist Abduveli Ayup’un temin ettiği bilgilere göre Çin polis kuvvetlerinin 2 Haziran’da şehidin ailesine cansız bedenini ayaklarındaki kelepçelerle olduğu gibi teslim ettiği öğrenildi.