Ölmez, konu ile ilgili fikirlerini şöyle açıkladı; “Karamanımızın değerlerine değer katmak, turizmi canlandırmak için Bucakkışla- Ermenek yolunda yapılabilecek güzelleştirmelerle ilgili fikirler sunmak istiyorum.

Bucakkışla-Ermenek yolu, Bıçakçı Köprüsü’ne kadar çok güzel yapılmış, Ermenek Bucakkışla arasında ise yol çalışmaları sürmektedir.

1.Çok güzel yapılan Bucakkışla yolu kenarları ağaçsız çıplak vaziyettedir. Kızılyaka kavşağından itibaren yol kenarlarının iklime göre ağaçlandın İması yolun güzelliğine değer katacaktır.

2.Burhan, Narlıdere (Avgan) köyleri, yaylaları orman fakiridir. Bu yaylaların ağaçlandırılması yola, çevreye güzellik sağlayacaktır.

3.Narlıdere (Avgan) Gediğinden itibaren Bucakkışla’ya varıncaya kadar taşlık, kayalık arazi makilerle dolu orman fakiridir. Bu virajlı yollarda ekilebilecek yerlere fıstık çamları ve renkli zakkumlar ekilmeli, yoldaki ardıç ağaçlan korumaya alınmalıdır. Buradan itibaren fıstık çamları, ardıçlar, zakkumlar Akdeniz ikliminin göstergesi olacaktır.

4.Bu virajlı yolda, tek su kaynağının olduğu sık virajlar çevresinde bir dinlenme parkı ve seyir teraslan yapılabilir. Böylelikle Karaman halkının vadi manzaralı bir piknik alanı olacaktır.

5.Tarihi Bıçakçı Köprüsü civarındaki orman deposuna seyir teraslan, ağaç evler, köylü pazarı kurulması turizmi canlandıracaktır. Bu orman deposunun hiçbir anlamı bulunmamakta, atıl vaziyettedir.

6.Orman deposundan sonra Bostanözü Köyü girişi, Göksu Nehri kenarı piknik alanları olarak düzenlenebilir.

Karaman Valiliği’ni, 11 özel İdaresi’ni, Orman İşletme Müdürlüğü’nü, Tarım İl Müdürlüğü’nü, Karayolları Şefliği’ni, Ziraat Odası Başkanlığı’nı göreve çağınr, yerel imkânlarla bu düşüncelerin gerçekleşebileceğini bilgilerinize sunarım.”