Devlet himayesinde koruma altında kalan çocuk ve gençler ile bu kuruluşlardan ayrılmış olan bireyler ve toplum dinamiklerinin güçlenmesine yönelik ihtiyaç duyulan her türlü alanda faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulan Çocuk Evleri Sosyal Gelişim Derneği (ÇESODER) Genel Başkanı Ali İmran Aksu başkanlığında dernek yönetimi ile birlikte Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın eşi Munise Işık Hanımefendiyi ziyaret etti.

Dernek hakkında Hanımefendi Işık’a bilgi aktaran Aksu: “Derneğimizin kuruluş amaçları kapsamında devletimizin sunmuş olduğu sosyal hizmet modellerinde koruma altında  kalan çocuk ve gençlere yönelik gelişim ve sosyalleşme açısından eğitsel, sanatsal ve sporsal faaliyetler düzenlenmesi, reşit olarak kuruluştan ayrılmış olan gençlere yönelik bakım sonrası izleme ve rehberlik çalışmaları ile kamuda istihdamı gerçekleşen kuruluş gençlerine yönelik mevzuat, iş bilincinin kazandırılması, iletişimin önemi, öfke kontrolü, gelir-gider dengesinin iş ve sosyal hayata etkisi vb. konularda da eğitimler verilecektir” şeklinde bilgi aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Hanımefendi Işık, amaca yönelik gerçekleştirilecek olan proje ve faaliyetlere her türlü desteği verebileceğini ifade ederek dernek başkanı Aksu ve yönetim kurulu üyelerine başarı ve kolaylıklar diledi.

Ayrıca açıklama yapan Aksu: Sürekli değişen toplumsal yapı ve güncellenen kurumsal yapılar derneğimiz nezdinde de güncellenme ihtiyacı oluşturmuştur. Bu bakımdan Yeşeren Umutlar ve Refah Toplumu Derneği (KARYURTDER) de tarafımızca yeni bir oluşuma evrilmiştir. 2014 yılından bu yana yerel bazda bir çok faaliyet üreten ve mevzuat anlamında hizmet ettiği alana yönelik katkı sunan derneğimiz 25 Aralık 2021 tarihinde olağanüstü genel kurula giderek amacı çerçevesinde Tüzük değişikliğiyle ile dernek yapısında, isminde ve yönetsel vizyonunda köklü değişiklikler yaparak faaliyet alanını da genişletmiştir. Ulusal bazda faaliyet alanımızı genişleterek bu sayede projelerimizin diğer illere de yayılımını sağlayarak katılımcı sayısını da artırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Açıklamanın devamında aksu, koruma altında kalan çocuklarımıza yönelik boş vakitlerini etkin ve verimli kullanabilecekleri sanatsal, eğitsel, kültürel, ve sporsal faaliyetlerin yanı sıra tarımsal rehabilitasyon, giyim ve gıda alanlarında sürdürülebilir projelerle kalıcı olarak sahada yer almak ve proje sonrası dönüştüreceğimiz işletme modelleriyle çocuklarımıza meslek edindirmenin yanı sıra istihdam modeli de oluşturmayı hedeflemekteyiz” diye ekledi.