İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk ve Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette; Vali Tapsız, ülkemizi derin bir acı ve üzüntüye boğan menfur ve alçak saldırıda şehit olan polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

İstanbul'da gerçekleştirilen hain saldırının, Türk Milleti’nin birliğine, bekasına, bütünlüğüne yönelik bir terör saldırısı olduğunu söyleyen Vali Tapsız; “Bu terör saldırısıyla hiçbir kutsalı tanımayan teröristler, bir kez daha insanlık düşmanı terör yöntemlerini devreye sokmuşlardır. Hangi terör örgütü olursa olsun, bu saldırıyı yapanlar bilsin ki, aziz Milletimizin birlik ve beraberliği bozulmayacak, bilâkis daha da güçlenecektir” dedi.

“Millet olarak topyekûn mücadele edeceğiz”
Terör hiçbir zaman Türkiye'yi teslim alamayacak, aziz milletimizi yıldıramayacaktır diyen Vali Tapsız: “Kadim bir geçmişe sahip bu aziz Millet, şanlı tarihi boyunca önüne çıkan birçok engeli birlik ve beraberliğini koruyarak, ortak aklı ve bilinci devreye sokarak bertaraf etmiştir. Şanlı tarihimizden aldığımız güçle terör saldırıları karşısında millet olarak topyekûn mücadele edeceğimizden ve daha da kenetleneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Teröre vereceğimiz en güzel cevap, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmektir.

15 Temmuz'da Milletimize ve onun iradesine karşı yapılan FETÖ darbe girişiminde ortaya koyduğumuz milli şuuru bu terör saldırıları karşısında da göstereceğiz” dedi.