Karaman İl Özel İdaresi ve Belediyeleri Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği’nin (ÖZBELBİR) Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Karaman Belediyesi’nin ev sahipliğinde meclis salonunda yapıldı. 
Toplantıya ÖZBELBİR üyesi olan Karaman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Ayrancı Belediyesi, Kâzımkarabekir Belediyesi, Taşkale Belediyesi, Kisecik Belediyesi, Yollarbaşı Belediyesi, Sudurağı Belediyesi, Kılbasan Belediyesi, Akçaşehir Belediyesi ve Yeşildere Belediyesi Belediye Başkanları ile Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
Toplantıda gündem haricinde üye Mahalli İdarelerin Katı Atık toplama ile ilgili sorunları görüşülerek ÖZBELBİR’in yaptığı çalışmalar hakkında üyelere bilgi verildi.
Karaman Belediyesi ve ÖZBELBİR Başkanı Kâmil Uğurlu, yeni alınan 200 adet çöp konteynerinin üye mahalli idarelere teslim edildiğini belirterek, bunun yanında 1 adet çöp toplama aracı alındığını ve ikinci bir aracın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Aralık ayı içerisinde teslim edileceğini söyledi.
Başkan Uğurlu, bu araçlarla üye mahalli idarelerin katı atıklarının toplanacağını ve üye mahalli idarelerin katı atıklarla ilgili sorunlarını çözme konusunda çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.