Hükümete, “Çevreden anladığınız eş, dost, arkadaş, yandaş mı?” diye soran Ünver, AKP’nin çevreyi talana açtığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de çevre kanunu görüşmelerinde hükümete birtakım sorular yöneltti. Konuşmasına AKP’nin kendisini ‘çevreci’ olarak tanımladığını fakat bu yönde bir çalışma yapmadığını söyleyerek başlayan Ünver; “Çevreciyiz diyorsunuz. Hatta ‘Çevrecinin daniskası benim.’ diyen Genel Başkanınız büyük bir çevreci hamle olarak sunduğu millet bahçelerinde milletimizin çoluk çocuk yatıp yuvarlanmasını tavsiye ediyor.” dedi.

ÇEVREYİ TALANA AÇTINIZ

AKP’nin çevreci söylemler kullanıp termik santrallerle, HES'lerle, nükleer santrallerle, siyanürle altın arayan uluslararası şirketler eliyle oksijen deposu ormanları, doğa harikası kıyıları, dağları, tepeleri, tarım arazilerini, zeytinlikleri yok ettiğini ifade eden CHP’li Ünver “Buraları yandaş şirketlerin, uluslararası sömürü odaklarının yağmasına, talanına açıyorsunuz.” diye konuştu.

ÇEVREDEN ANLADIĞIMIZ FARKLI MI?

Hükümete; “Bizim çevreden anladığımız ile sizin çevreden anladığınız farklı mı?” diye soran CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Biz ‘çevre’ denilince doğayı, oksijen deposu ormanlarımızı, dünya harikası kıyılarımızı, Anadolu'nun mümbit topraklarını anlıyoruz. Siz ‘çevre’ denilince bunları değil de eş, dost, arkadaş, yandaşlardan oluşan sosyal çevrenizi mi anlıyorsunuz? ‘Çevreyi korumak’ denilince de bunları korumayı mı anlıyorsunuz?”