Kutlamalara CHP İl Teşkilatları Üyeleri ve CHP Milletvekili Aday Adaylarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar, Karaman Lisesi önünden Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar devam eden gençlik yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşte 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı omuzlarda taşındı.

Kutlama programı yürüyüşün ardından Aktekke Meydanında devam etti. CHP İl Başkanı Kadir Ergin kürsüye çıkarak meydandakilerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Programda konuşan CHP Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Keskince, “Büyük önderimiz bu günü bize armağan etti. Sizler bu emaneti en iyi şekilde koruyacaksınız. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmayacaktır. Ancak yüreğimizde taşıdığımız Atatürk ve Bayrak sevgisini, halkımızın demokrasisi, adaleti, hukuku, gelişmesi ve refahı konusunda da çalışmalar yapmak için kullanmalıyız. Hepimize bu büyük bayram kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Faruk Çolak “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni, Eren Saraç ve Berfin Şahiner “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı,  Sena Gülşen ve Irmak Koç “Havza Yollarında Mustafa Kemal” şirini ve Atike Gökbudak da “Atatürk Kurtuluş Savaşında” şirini okudu.

19 Mayıs kutlama programı meydanda okunan marşlarla birlikte son buldu.