Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle yayımladığı mesajında; “Öğretmenler sundukları katkı ile toplumların yetiştirdiği değerlerde pay, geleceği hakkında söz sahibidir. Nitekim, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk: ‘Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” diyerek öğretmenlerin toplumlar açısından ne derece önemli olduğunu ifade etmiştir.” sözlerine yer verdi.

KANUN TEKLİFİMİZ YOK SAYILIYOR

CHP’li Ünver, öğretmenlerin günümüzde hak ettiği değerden ve itibardan mahrum bırakıldığını belirterek; “Ülkemizin yarınlarını, çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz, toplumsal yaşamda önemli görevler üstlenen öğretmenlerimiz ne yazık ki sosyal ve ekonomik açıdan birçok sıkıntı çekmektedir” diye konuştu. CHP’nin 2015 yılında, “Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Gününde Bir Maaş İkramiye Verilmesi” yönünde bir kanun teklifi sunduğunu hatırlatan Ünver, “Kanun teklifimiz meclis gündemine dahi alınmadığı gibi, aradan geçen onca yıla rağmen gereği de yapılmamıştır.” dedi.

CHP BU AYIBA SON VERECEK

Öğretmenlerin sorunlarının çözümü hususunda hükümetin bir an önce gerekli adımları atmakla yükümlü olduğunu belirten Ünver sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Başöğretmen Atatürk bu hususta: ‘En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur.’ sözleriyle öğretmenlik mesleğinin önemine değinmiş, kurtuluş reçetesinin en başına öğretmenleri, eğitimi yazmıştır. Dolayısıyla, eğitim politikalarımızın ve öğretmenlerimizin sorunlarının görmezden gelinmesi, vatanımızın yarınları için büyük bir tehdittir. Öğretmenlerimiz ay sonunu nasıl getireceğini değil; vatanına ve milletine bağlı, aydın ve yenilikçi kuşakları nasıl yetiştireceğini düşünmelidir. Kuruluşundan bu yana öğretmenlere ve eğitime en yüksek değeri veren Cumhuriyet Halk Partisi, atanamayan öğretmen ayıbına son verecek, rant ve yandaşa giden paraları eğitim sistemimize aktaracak, öğretmenin öğrencisiyle, öğrencinin de nitelikli eğitimle buluşmasını sağlayacak ve bu hususta samimi davranan tek partidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Büyük Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyor, eğitimin temel unsuru olan öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.”