Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile Konya’ya giden CHP heyeti burada bir dizi ziyaret gerçekleştirerek Konya Ovası Projesi’ni inceledi. CHP heyetinin bu ziyarete ilişkin hazırlayacağı rapor, Kılıçdaroğlu’na sunulacak.

CHP HEYETİ DSİ VE KOP İDARESİNE GİTTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç başkanlığında, Konya Milletvekili Abdullatif Şener, Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı'dan oluşan heyet Konya’da DSİ Bölge Müdürlüğü ve KOP İdaresi olmak üzere, kamu kuruluşları ile bazı meslek örgütlerini ziyaret etti.

“KONYA OVASI TÜRKİYE’YE YETER”

Yapılan incelemeler sonucu edinilen izlenimleri CHP Konya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşan CHP heyeti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: “AKP, Konya’yı görmüyor. Konya Ovası değerlendirilse Türkiye’nin yaşadığı şu buğday, ayçiçek yağı noksanlığı giderilir. Bir Konya Ovası Türkiye’nin tahıl ürünlerini üretir, yeter de artar bile ama AKP gözünü Sudan’a, Venezüella’ya, Afrika’ya dikmiş; Konya’ya körler. Venezüella’ya gözleri açık, niye acaba? Orada tarım alanlarının kiralanmasını, buğday üretimini bir takım özel şirketler mi yapacak acaba?” diye konuştu.

“AKP, KONYA OVASI PROJESİ’Nİ (KOP) 20 YILDA BİTİREMEDİ”

AKP’nin Konya Ovası Projesi’ni 20 yılda bitiremediğini söyleyen Öztunç konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Kamuoyunda Mavi Tünel olarak bilinen Konya Ovası Projesi (KOP), Türkiye’nin GAP’tan sonra gelen en büyük projesi. 2002 yılında başlatıldı, oldu 2022, 20 yılda hala bitmedi, güya bu tüneller 2017’de bitecekti. Her seçim dönemi AKP, Erdoğan geldi, ‘bitiriyoruz, bitti, Konya Ovası suya kavuşacak’ dedi, bitmedi. Siz hükümetseniz yapan şirketleri bulacaksınız, yaptıracaksınız. 2020 yılından beri müteahhit batmış bekliyor, biz devreye girmesek, CHP gündeme getirmese üstüne yatacaklar. Bugün öğreniyoruz ki önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta yeni bir müteahhitle anlaşılacakmış, firma belliymiş. Bugüne kadar neredeydiniz, illa bizim söylememiz mi gerekiyor? Şimdi bu konuda adım atılıyor, bizim devreye girip ilgi göstermemizle yeniden bir hareketlenme başlayacak gibi görünüyor.”

KONYA OVASI’NIN İHTİYACI OLAN SU, KONYA’YA GELECEK”

CHP iktidarında Türkiye’nin her yerinde bir üretim seferberliğine gidileceğini söyleyen Öztunç; “İktidarımızda, Konya’nın ihtiyacı olan 4,5 milyar metreküp su Konya’ya gelecek. Çiftçinin içinde bunduğu borç yükünden çiftçiyi kurtaracak, çiftçiyi yeniden traktörle, toprakla, üretimle barıştıracak, verilmeyen desteği çiftçinin cebine koyarak “haydi üret” diyerek üreten köylüyü yeniden milletin efendisi yapacak projelerimiz var.” dedi.