Ünver'in mesajı şu şekilde: “Kıymetli hemşehrilerim, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden Yüce Türk Milleti, muhteşem bir destan yazarak acı, yoksulluk ve birçok yokluk içinde verdiği hürriyet mücadelesinin en önemli merhalelerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihindeki açılışıyla kendi kaderini yine bizzat kendisi çizmek suretiyle kurduğu yeni ve güçlü devletle tarih sahnesindeki eşsiz yerini sağlamlaştırmıştır.

23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla yaşama geçen “Ulusal Egemenlik” temeline dayalı yönetim anlayışı Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Bizzat kurucusu tarafından gençlere ve gelecek nesillere emanet edilen Cumhuriyet, şüphesiz ki yine onların elinde ebediyete olan yolculuğunda emin adımlarla ilerleyecektir. Emperyalist devletler karşısında Türk Milleti'nin zaferiyle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana Türkiye Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmeye ant içmiş her nesil, egemenliğin saraylardan milletin uhdesine geçtiği bugünü coşkulu bir bayram olarak kutlamış, bugünden sonra da aynı coşkuyla kutlamaya devam edecektir.

İçinde bulunduğumuz zor günler dolayısıyla, 100. yılında daha büyük bir coşkuyla kutlamayı beklediğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu sene maalesef ki evlerimizde kutlayacağız. Dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyan 23 Nisan, dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir. Salgın nedeniyle evlerimizde kalmak zorunda olduğumuz, dayanışmanın, anlayışın, yardımlaşmanın ve sevginin en üst seviyede yaşandığı bu günlerde, Atatürk'ün mirasçıları olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde; “Ulusal egemenliğin 100’üncü yılını, sağlık dolu bir dünya dileğiyle dünya barışına adıyoruz.”

Asla unutulmamalıdır ki; çocuklarımız Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı, barışın ve umudun simgesidir. Büyük Atatürk tarafından onlara armağan edilen bu özel günde, gücünü halktan alan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi” göreviyle ilk Başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılında, bu onurlu çatı altında milletin bir temsilcisi olarak bulunma gururunu bana yaşatan tüm hemşehrilerime sonsuz minnet ve şükran duygularımı sunarken; başta çocuklarımız olmak üzere milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bize bugünleri ve TBMM'yi kazandıran Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Coşkuyla, sevinçle, kardeşçe kutlayacağımız nice 23 Nisan’larda buluşmak dileğiyle…”