Ünver’in mesajı şu şekilde:

Çanakkale Zaferi, bağımsız yaşamayı ilke edinen yüce Türk Milletinin ayağa kalkan iradesinin en somut ve sağlam duruşudur.

“Çanakkale Geçilmez!” sözüyle dünyanın hafızasına kazınan Çanakkale Savaşları özgürlük ve bağımsızlığın korunması ülküsü etrafında birleşmiş aziz Türk milletinin büyük bir kahramanlık destanına imza atmasının yanı sıra, söz konusu vatan olduğunda katlanmayacağı fedakârlık olmayacağının da tarihsel kanıtıdır.

Dünyanın tüm ezilen uluslarına ilham veren ve kaderine boyun eğmeyenlerin destanı olan Çanakkale Zaferi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası, inancı ve cesaretinin yanı sıra Kahraman Mehmetçik’in çağın en modern silahlarına sahip düşmana karşı vermiş olduğu amansız mücadelenin eseridir.

Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden; vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimiz, Çanakkale’nin geçilmeyen sularında, Anafartalar’da, yurdun dört bir yanında hem direnişin hem bağımsızlığın hem de kararlılık ve cesaretin sembolü olmuşlardır.

Bizler, Çanakkale Zaferi’ni bir kez daha gurur ve şerefle anıyorken; Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük azmiyle, büyük fedakarlıklar içinde verdiği onurlu mücadelesinin ruhundan ayrılmadan ve atalarımızdan aldığımız şanlı bayrağı gönderden indirmeden yarınlara taşımanın verdiği sorumlulukla; cephede tek bir geri adım atmayan cesareti, “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum.” diyerek gösterdiği vatan toprağı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kararlılığı ve ilerici fikirleri ile daima yolumuza ışık tutan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve veren kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyor; geçmişi ve bugünüyle bir bütün olan ülkemizde özgürlük, demokrasi, adalet ve bağımsızlık ülküsünden asla vazgeçmeyeceğimizi belirtmek istiyorum.