Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak; AKP’nin 3Y (yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele) söylemini hatırlattı ve şu soruyu sordu: “OHAL’i kalıcı hale getirmek isteyen AKP’nin 3Y ile mücadele konsepti son mu buldu?”

CHP’li Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de sorduğu sorularla; OHAL’i kalıcı kılmak isteyen AKP’nin 2002 yılında iktidara gelirken kullandığı 3Y ile mücadele söylemini hatırlattı. 2002'de 3Y yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele söylemiyle iktidar olan AKP’nin 16 yılda, yoksullukla mücadele söylemine rağmen; ülkeden 16 milyon yoksul yarattığını dile getiren Ünver; “Yolsuzlukla mücadeleden ise "Surda gedik açtırmam" diyerek vazgeçtiğinizi biliyoruz.” dedi.

AKP’nin göreve geldiği 2002 yılında, sadece 2 ilde mevcut olan OHAL’i, 15 Temmuzdan sonra tüm ülke sathına yaydığını ve sürekli uzattığını söyleyen CHP’li İsmail Atakan Ünver; “Getirilen bu kanun teklifiyle de, OHAL’in yine tüm ülke sathında, bu sefer kalıcı hâle getirilmesi AKP'nin 3Y ile mücadele konseptinin son bulduğu anlamına mı gelmektedir? Bizce, iktidarınızın başından beri öyledir de acaba siz bugün ne düşünüyorsunuz?” diye sorarak sözlerini tamamladı.