10 Aralık Pazar günü saat:11.00'de Yunus Emre Konferans Salonu'nda yapılacak kongreye CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün katılacağı, kongrede mevcut İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver'in tek aday olacağı ve tek listenin yarışacağı öğrenildi.

CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver olağan il kongresi ile ilgili yaptığı açıklamada "Partimizin içinde bulunduğu olağan kongre takvimi işlemeye devam ediyor. Partimizi, 2019 yılındaki yerel seçim, milletvekili genel seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlayacak kadrolar bu kongre sürecinde seçiliyor, seçilecek. Biz de Karaman İl Örgütü olarak ilçe kongrelerimizi tamamladık. 10 Aralık Pazar günü de İl Kongremizi yapacağız. Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştireceğimiz kongremizin başlama saati 11.00'dir. Bu kongreye giderken örgütümüzün, ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyan 2019'daki seçim süreçlerinin bir bütün halinde ve güçlü bir yönetimle omuzlanması adına kongrenin uzlaşmayla ve tek liste şeklinde gerçekleştirilmesi noktasında bir görüşü oldu. Biz de bu kapsamda çalışmalarımızı yaptık. Partimizi 2019 yılındaki seçimlerde Karaman'da ve ülke genelinde başarıya ulaştıracak kadrolarımızı hazırladık. Artık kongremizi başarıyla tamamlamak istiyoruz.

Kongremize şu an partimizin 2 numaralı koltuğunun sahibi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Tekin Bingöl ve beraberindeki milletvekillerimiz katılacak. Yine çevre il ve ilçelerden örgüt temsilcilerimiz katılacak. Bu bağlamda, ben de tüm üyelerimizi, partililerimizi ve Türkiye'nin geleceği açısından Cumhuriyet Halk Partisi'nin söyleyeceği sözlerin ve atacağı adımların önemine inanan tüm hemşerilerimi kongremize davet ediyorum." dedi.