CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, İl Yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat, Merkez İlçe Yönetimi ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Baştuğ'un da katıldığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü sebebi ile Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından, günün anlam ve önemini hatırlatmak için hoşaf dağıtıldı.

Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammet Keskince yapmış olduğu açıklamada; “18 Mart 1915'de yapılan Çanakkale Savaşı büyük bir ruhun temsilidir. Birlik ve beraberliğin temelidir. Anadolu’nun her bölgesinden bir araya geldiği 7'den 70'e kadın, erkek, genci ve yaşlısıyla bir bütün halinde mücadele ruhunu oluşturmuşlardır. 

Normalde 2 saat içerisinde fetih edileceği düşünülen bir ülkenin nasıl direndiğini ve kanının son damlasına kadar savaşarak nasıl başarıyla çıktığını ve tarihe ‘’ Çanakkale Geçilmez ‘’ diye nasıl not düşüldüğünü gösteren emsalsiz bir savaştır.

Binlerce kişi Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ile beraber burada omuz omuza savaşmış ve şehit olmuşlardır. Bu yüzden her yıl 18 Mart ülkemizde şehitler günü olarak kabul edilir ve orada ölen her şehidimiz bu gün yürekten anılırlar. Bu gün binlerce kişi orada ölen ataları için yürekten dua ederler ve geçmişlerini bir kez daha hatırlayarak geleceklerini nasıl inşa etmeleri gerektiğinin farkına varırlar.
ÇanakkaIe’de şehit oIan yüz binIeri, başta Mustafa KemaI Atatürk oImak üzere tüm komutanIarı, onIara fedakârca destek veren cephe gerisi insanIarımızı minnet iIe anıyoruz. RuhIarı şad oIsun.” dedi.