Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İsmet Paşa Caddesi üzerine stant kuran Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Gençlik Kolları Başkanlığı, Karamanlı çocuklara çifte bayram yaşattı.

Yoğun ilgi gören stantta CHP’li gençler binlerce balon dağıtarak çocukların mutluluğuna ortak oldu.

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı İlyas Karabaş, “Ulus olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız Kurtuluş Savaşı’mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden 95 yıl geçmiş bulunmaktadır. Bu sebeple bu çok önemli ve anlamlı günde bütün vatandaşlarımızı içtenlikle kutluyorum. Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi en baştan tam bağımsızlık ve de muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür. Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluşundaki temel mantıkta olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için bugün hepimize büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.

Bu nedenle de, büyük bir imparatorluktan Cumhuriyet’e doğru giden yolu çok iyi bilmek, anlamak, kavramak ve her zaman hatırlarımızda her daim canlı tutmak zorundayız. Çünkü bu süreç yüce devletimizin bekası ve ulusumsun geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir kılavuzdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde ve önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tüm varlık ve değerleriyle sonsuza değin yaşatılması çocuktan kadına, yaşlıdan gence herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları kuruluşundan Beri bu sorumluluğun bilincini yitirmemiş Cumhuriyetimize ve tüm değerlerine sahip çıkma bilincine sahip nesiller örgütlemek için mücadele vermiş ve vermeye devam edecektir. 95 yıldır olduğu gibi;

Cumhuriyet Halk Partisi Genciyle, Kadınıyla, yaşlısıyla kuruluşundan bu yana Kurucu ilkelerine ve Cumhuriyet değerlerine büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize koymuş olduğu hedeflere sonuna kadar sahip çıkarak bu uğurda mücadele vermekten asla vazgeçmemiş, vazgeçmeyecektir.

Cumhuriyetimizin 95.yılında il gençlik örgütü olarak “geleceğimizin ve cumhuriyetimizin teminatı” çocuklarımızı unutmadık onları bir nebze mutlu edebilmek adına düzenlediğimiz organizasyonda binlerce çocuğa balon dağıtarak çocuklarımızın sevincine ortak olmak istedik. Yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza ve destekte bulunan Sayın milletvekilimiz İsmail Atakan Ünvere, il başkanımız Kadir Ergin’e, merkez ilçe başkanımız Ahmet Tanju Kuytan’a, il genel meclisi ve belediye meclisi aday adaylarımıza ve emektar gençlik örgütümüze teşekkür ederim. Ayrıca stand güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatımıza ve basın emekçisi kardeşlerimize şükranlarımı iletirim.” dedi.