Türkiye büyük Millet Meclisi’nin tatilde olduğu yaz döneminde köy, belde ve ilçe ziyaretleri yapan CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor. Yaz ayları boyunca hiç ara vermeden sürdürdüğü ziyaretlerde Karaman’ın ve hemşehrilerinin sorunlarıyla bizzat ilgilenen Ünver, içinde bulunduğumuz siyasal ve ekonomik krizi anlatıp ülkemizin düzlüğe çıkması için CHP’nin hazırlamış olduğu çözüm önerilerini de paylaşıyor.

Köy, belde ve ilçe ziyaretleri kapsamında en son Ortaoba, Kaşoba, Kisecik ve Mesudiye köylerini ziyaret eden CHP’li Ünver, burada vatandaşlarla tek tek ilgilenip sorunlarını dinledi. Köylünün tek başına ayakta durmakta güçlük çektiğini ifade eden Ünver; “Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, kalkınmayı köylerden başlatıp; ‘Türk köylüsü "Efendi" yerine getirilmedikçe memleket ve millet yükselmez!...’ demiştir. Ama ne yazık ki, milletin efendisi olan köylüler, bugün; hak ettiği değerden ve destekten yoksun bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermektedir.” dedi.

Köylülere ekonomide yaşanan sıkıntıları ve çözüm yolunu anlatan Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üreten ve ürettiğini yurdun dört bir yanına ulaştıran, ülke ekonomisine en büyük katkıyı yapan köylüler günümüzde kendisine yetecek kadarını üretebilmekte ve toprağını boş bırakmaktadır. Köylümüzü bu durumdan kurtaracak politikalar üretmekten yoksun bir şekilde, köylüyü desteklemek yerine yurt dışından saman ithal eden bir iktidar ile karşı karşıyayız. Elinde bulundurduğu bu verimli toprakların ve kıymetli köylü milletinin değerini bilmeyen iktidar, ülkemizi ekonomik çıkmaza sokup; dışa bağımlı hale getirmiştir. Türkiye ancak kendi içine dönerse, kendi ürettiği ile yetinirse düzlüğe çıkabilir. Bu politikalar kurtuluşun reçetesidir. Cumhuriyet döneminde kalkınmayı köylerden başlatan Cumhuriyet Halk Partisi ise bu reçeteyi yazabilecek deneyime, tarihe ve siyasi birikime sahiptir.”