Önceki gün Karaman’da yaşanan Kadın Doğum Uzmanı sıkıntısını TBMM gündemine getirerek çözüm arayışlarına öncü olan Ünver, bu kez Larende Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Şanlıtürk’ün hakkını aramak için harekete geçti.

Geçtiğimiz günlerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan mülakat sınavında 56 puan ile baraj olan 60 puanın altında bırakılarak okullarda yöneticilik yapmasının önüne geçilen Hamza Şanlıtürk, bu kez TBMM gündeminde. İlimiz CHP’li Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver; Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk’a; daha önce yapılan yöneticilik sınavlarında il birincisi olan, Türkiye derecesi bulunan Hamza Şanlıtürk’ün hangi gerekçelerle baraj puanı altında bırakıldığını sordu.

Yazılı soru önergesinde, yönetici görevlendirme mülakatlarında Bakanlığın birçok haksızlığa imza attığını belirten Milletvekili Ünver; “Tamamen kendi istediği kişiyi atamaya uygun olarak kurgulanmış bu sistem; torpilin artmasının, niteliğin ve liyakatin düşmesinin ve yandaş kadrolaşmanın oluşmasının ön ayağı olarak önümüzde durmaktadır. Bunun önüne geçmek, kalıcı, sürdürülebilir, liyakate dayalı, objektif bir sistem getirmek; eğitimcilerimizi ötekileştirmeden ve kayırmadan değerlendirmek Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlıca görevi olmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Bakanlığın yaptığı sözlü mülakatların liyakat ilkesiyle çeliştiğini, mülakat komisyonlarının hakkaniyetten uzak karar verdiğini ifade eden Ünver’in Hamza Şanlıtürk hakkında sorduğu soru ise şu şekilde: “İlimiz özelinde, il birinciliği ve Türkiye derecesi bulunan Karaman Larende Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hamza Şanlıtürk’ün mülakatta 56 puanla değerlendirilmesine sebep olan etkenler nelerdir? Aynı zamanda Edebiyat Öğretmeni de olan bu şahıs, yazılı sınavlarda gösterdiği başarıyı sözlü sınavda sergileyememiş veya kendisini ifade edememiş midir? Ya da adı geçen kişinin eşinin Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şube Başkanı olmasının bu değerlendirmeye bir etkisi olmuş mudur? Ülkemizde yaşanan FETÖ darbe girişimi ve sonrasında devlet kadrolarının FETÖ’den arındırılması sürecinde, Atatürkçü kimliğe sahip bir eğitimcinin objektif olmayan bir değerlendirmeyle idarecilikten mahrum bırakılmasına nasıl bir anlam yüklenmektedir?”

Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi hakkında bilgi veren Milletvekili Ünver, mülakat sınavını yapan komisyonların ve kurum müdürlerinin vicdanlarının sesini dinlemesi gerektiğini söyledi. Ünver ayrıca, “Bu kişilerin; adam kayırmacılık yapmamaları ve liyakate göre seçim yapmalarını, aksi halde ülkenin ve eğitim sisteminin geldiği bu durumdan ve yaşattıkları haksızlıklardan bizzat kendilerinin sorumlu olacağını ve tutulacağını" ifade etti.