Karaman Barosu’nun 16’ıncı Olağan Genel Kuruluna katılan CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, genel kurulun açılış konuşmasında söz aldı. Konuşmasında “Bizler zor bir mesleğin mensuplarıyız” diyerek başlayan Ünver, “Ekonomik şartlar ülkedeki adli yapının getirdiği sorumluluklar bizim mesleğimizi günden güne daha zor hale getirmektedir. Bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz ama ne kadarını başarabiliyoruz düşünmemiz lazım. Avukatlık mesleği hobi olarak yapılmıyor, insanlar karnını doyurmak için bu mesleğe giriyorlar. Pasta günden güne azalıyor, sayı günden güne artıyor. Bir tarafımızda müvekkil, karşımızda olan kürsü, öbür tarafındakiler dediğimiz hakim savcı. Onlar da bizim meslektaşımız ama onların bizi ne kadar meslektaş olarak gördüğü tartışılır. Öbür tarafta da inanmamız gereken, savunduğumuz adalet duygusu. Üçünün arasına sıkışmış bir mesleğe mensubuz. Hakkaniyetle bunu yapmaya çalışıyoruz.

“AYNI FAKÜLTEDEN MEZUN OLDUĞUMUZU UNUTUYORLAR”

Kürsünün öbür tarafındakilerin de bize bakış açısı çok önemli. Biz meslektaş olarak aynı sıralarda mezun olduğumuz hakim, savcı arkadaşlarımız, kürsünün öbür tarafına geçtikleri zaman Hukuk Fakültesinden mezun olduklarını unutuyorlar. Bizlerin de aynı fakülteden mezun olduğumuzu unutuyorlar. Avukata sanki onlara tabi bir işçiymiş, onların altında çalışan bir elemanmış muamelesi yapmaya çalışıyorlar. O da mesleğimizi zorlaştıran diğer bir husus. Buna karşı Baro Yönetimimiz, tüm meslektaşlarımız birlik içerisinde mücadele etmek zorundayız.

“HUKUK FAKÜLTELERİYLE İLGİLİ DÜZENLEME ŞART”

İktidarın, avukatlık mesleğinin zorlaşan şartlarını biraz daha tolere edici bazı düzenlemeler yapması lazım. Her yerde Hukuk Fakültesi var. 15 yıl önce biz staj yaparken 2, 3 tane arkadaşımız olurdu, şimdi ise 28 tane stajyer arkadaşımız var. Nasıl Tıp Fakülteleriyle ilgili bir sınırlama düzenleme yapılıyorsa, Hukuk Fakülteleri ile ilgili de bir düzenleme mutlaka şart. Bu güne kadar bu şekilde gelmiş ama böyle gitmemesi lazım.