Basın’da sansürün kaldırılışının 112. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Cicibıyık;  “Üzülerek ifade etmeliyiz ki gelişen demokrasimize rağmen, sansürün değişik biçimleri Türk basınında varlığını hala sürdürmektedir. Türk Ceza Yasası da (TCK) gazetecileri, hapis cezası ile otosansür kıskacında tutmaktadır. Meslek ilkeleri çerçevesinde yapılan haber, eleştiri ve yorumların bile suç sayılabileceği hükümler içeren, ifade özgürlüğünü kısıtlayan, gazeteciyi hapis cezasıyla tehdit eden TCK hükümleri mutlaka değiştirilmelidir.

Gazeteciler, kendilerine suç işleme ayrıcalığı istemiyor, sadece halkın haber alma hakkını ve bireylerin ifade özgürlüğünü kullanmasına aracılık etme işlevinin teminat altına alınmasını bekliyor.”

Cicibıyık Türkiye’nin dünya basın özgürlüğü sırlamasında 157. sırada olduğuna dikkat çekerek; “Ülkemizde giderek artan işsiz gazeteci var, yüzlerce basın kartı iptal edilmiş durumda, yerel gazeteler resmi ilan kıskacında, internet gazetecileri güvencesiz. ‘Bayram kutlayabildiğimiz’ günleri getirene kadar 24 Temmuz bizim için sadece bir muhasebe günüdür.”

Bu vesileyle Covid  19’la mücadele sürecinde sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan meslektaşlarımın, yayınlarını aksatmadan sürdürdükleri bu zor günlerinde birlikte olamasak da en kalbi duygularımla Basın Bayramlarını kutlarım.” dedi.