Aktekke Camisinde kılınan sabah namazı sonrası Hatuniye Medresesi’ne geçildi. Program Şükrü Özdemir Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında Cihannüma İl Temsilcisi Cahit Suci bir konuşma yaptı.

Genç STK temsilcisi ve müntesiplerine çok teşekkür eden Suci, “sabahın bu bereketli vaktinde bir araya gelmemizi nasip eden Allah’a nihayetsiz hamd-ü senalar ediyorum.” Diyerek, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını kınadı.
Bu saldırıların Türkiye’yi hedef aldığını belirten Suci, “Çanakkale’de olan ne ise, 15 Temmuz’da olan ne ise İstanbul’da ki saldırıda aynıdır. Aynı hedef ve amaca yöneliktir. Elbette acımız büyük ancak bu alçakça terör eyleminin senaryosunu yazanlar bilsinler ki her birimiz son nefesimizi verinceye dek bu topraklarda ezanlarımız susmayacak, bayrağımız inmeyecektir. Bizler Allah’tan başka güç ve kuvvet tanımıyoruz. Ona inanıyor, ona güveniyor ve ondan istimdat diliyoruz. Mesele Türkiye’nin oyunlarını bozmasıdır. Cereblus örneği önemli bir örnektir. Bugün Cereblus’ta çocuklar eğitimlerine sınıflarında devam ediyorlar. İnsanlar sağlık hizmetlerinden yaralanıyor, Cereblus’un çarşı ve pazarında alışverişlerini yapıyorlar. Türkiye el attığı yeri ihya ediyor. Bütün mesele budur. Türkiye ehli salibin, Siyonist- haçlı ittifakının oyunlarını birer birer bozuyor. İşte tam da bunun için üzerimize geliyorlar, bize amansızca saldırıyorlar. Ancak biz inanıyoruz ki asla başaramayacaklar” dedi.

Sonrasında KMÜ İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Nasseruddin Mazharı ‘Gençlik ve Ümmet Bilinci’ konulu sunumunu yaptı. Mazharı sözlerine iki hatırası ile başladı.

2005 yılında Bursa’ya yaptıkları bir gezide iki kişinin Afgan olduklarını anlayınca yanlarına geldiklerini ve kendilerine Afgan-Rus savaşında Afganistan dağlarında savaştıklarını söylediklerini belirtti. 2007 yılında ise Konya’da yaptıkları bir piknikte yanlarına gelen insanların Afaganistan’ın İstiklal savaşında kollarındaki bilezik, kulaklarındaki küpe ve parmaklarındaki yüzüklerini Türkiye’ye gönderdiklerini söylediklerini ve bu yüzden Afganlıları çok sevdiklerini anlattı.
Mazharı, “İnsanlar iyiliğin kölesidir” diyerek, “Yarın Türkiye’nin ümmet için yaptıkları elbette karşılarına iyilik olarak çıkacaktır.” İfadelerini kullandı.

Muhammed İkbal’den örnekler veren Mazharı, ümmet bilincinin yeni bir dünyanın kurulmasında önemli olduğunu vurguladı.

Ardından, İHH İl Temsilcisi Raşit Bayrak, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Cihat Pınarcı, TÜGVA Başkanı Adem Küçükyarma, İlim Yayma Cemiyeti’nden Nurullah Koçak ve Genç İHH Başkanı Recep Koçak birer konuşma yaptılar.
Program yapılan kahvaltı ve dua ile sona erdi.