Cihannüma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kabaktepe, bölge başkanı Aziz Anik ve Konya İl Başkanı Barış Çağlayan Çakır’ın katılımlarıyla gerçekleşen program Şükrü Özdemir Hoca’nın Kur’an tilaveti ile başladı.
İl Temsilcisi Cahit Suci’nin selamlama konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kabaktepe söz aldı. Kabaktepe Kur’an ayı ramazan ikliminde olduğumuz bu zaman diliminde Kur’an ile bağlarımızı güçlendirmemiz gerektiğini vurgulayarak, “Kur’an’ı hem çok okumalı hem de onu anlamalıyız” dedi.
Özellikle bu ayda ve her zaman neyi konuşmamız neyi duymamız gerektiğini söyleyen Kabaktepe, “Allah verdiği kulak nimetine her sesi işitme kabiliyeti vermemiştir. Kulaklarımız belli frekans değerlerine sahip seslere karşı duyarlıdır. Nasıl ki bu böyledir o halde bizde neyi duymamız gerekiyorsa onu duymalı, neyi konuşmamız gerekiyorsa onu konuşmalıyız. Çünkü neyi konuşursak ancak onu duyarız.” diyerek Cihannüma Derneğinin kuruluş amacını ve neler yapmaya çalıştığını belirtti.
Program yapılan sahur ve hediye takdimi ile sona erdi.
Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Maarif Müfettişler Başkanı Mehdi Sezer, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, STK temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.