Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, görev sahasındaki illerin bitki ve ürün desenini çeşitlendirmek için hazırlanan projelere desteğini sürdürüyor.

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinde, çilek üretimi hızla yaygınlaşıyor. Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından KOP TEYAP kapsamında hazırlanan ve aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadın girişimcilerin desteklenmesini amaçlayan "Çilek Üreten Eller" projesi sonuç vermeye başladı.

Genellikle sebze yetiştiriciliği yapılan merkeze bağlı Kuşçu ve Başıbüyüklü köyünde uygulanan "Çilek Üreten Eller" projesi ile çilek yetiştiriciliği konusunda teorik ve pratik eğitimler alan 10 kadın çiftçi, kendileri için hazırlanan 1'er dekarlık modern çilek bahçelerinden ilk ürünlerini aldı.

Hububat hasadının sona erdiği bir dönemde farklı bir ürün çeşidi ile yeni mahsul alarak aile ve bölge ekonomisine katkı sağlamanın haklı gururunu yaşayan kadın üreticiler, KOP İdaresi ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün böyle bir imkanı kendilerine sunmasından son derece çok mutlu olduklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda hasat alanını genişleterek çilek yetiştiriciliğine devam edeceklerini belirttiler.